15-09-2022

Duurzame katoenen en canvas tassen


Een van de meest duurzame soorten tassen in ons assortiment is de katoenen of canvas tas.

Katoenen tassen
Oorspronkelijk worden  div>katoenen tasjes gemaakt van ongebleekt natuurlijk katoen. Dit heeft een ecru kleur. Dit katoenen materiaal kan ook worden ingekleurd in een gewenste PANTONE® kleur.

Canvas tassen
Een dikkere kwaliteit katoen wordt canvas genoemd. Er zijn verschillende diktes canvas verkrijgbaar en ook voor de canvas tas geldt dat deze van oorsprong ongebleekt zijn en een ecru kleur hebben. Het is hierbij mogelijk de tas in een eigen kleur te laten inkleuren.

Gerecycled katoen of canvas
Gerecyclede katoenen of canvas tassen worden gemaakt van katoenafval. Dit kan in verschillende kleuren worden geleverd en aan de tas zit ook een label gestikt met het recycle logo. Een prachtig voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Fairtrade® gecertificeerd katoen
Wij voeren diverse keurmerken waaronder Fairtrade®. Dit is in Nederland ook wel bekend als het Max Havelaar keurmerk. Als u kiest voor een Fairtrade® gecertificeerde draagtas, toont u uw klanten dat u het belangrijk vind dat boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek in de handelsketen krijgen.

GOTS® gecertificeerd katoen
met dit GOTS® keurmerk kiest u voor tassen die voor minimaal 70% gemaakt zijn van biologisch katoen. Op deze manier laat u uw klanten zien dat u milieubewust bezig bent.

Snel katoenen tasjes bestellen?
Wij hebben een uitgebreid assortiment direct vanuit voorraad leverbaar, zoals de katoenen tasjes in verschillende kleuren, canvas tote bags, maar ook Fairtrade® tassen en gerecyclede katoenen tassen. Dit is al mogelijk vanaf 100 stuks met of zonder bedrukking.
Neem gerust een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.