FF-ECO

Fairtrade-boeren

MVO beleid 

U heeft ongetwijfeld de term MVO eens voorbij zien komen of mensen hierover horen spreken. Niet zo gek omdat steeds meer bedrijven hier de laatste jaren aandacht aan besteden. Er wordt meer aandacht aan besteed omdat duurzaam en verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden. 

Maar waar staat MVO eigenlijk voor en misschien bent u benieuwd hoe wij dit bij FF-PACKAGING doorvoeren in ons dagelijkse beleid. Hier lichten we dit in het kort toe. 

Bekijk hier

Code of conduct 

FF-PACKAGING vindt het belangrijk dat haar producten op een eerlijke en verantwoorde manier worden geproduceerd. In deze Code of Conduct beschrijven wij de richtlijnen en principes die wij als organisatie nastreven en uitdragen. Op deze manier dragen wij bij aan de ethische normen in de landen waar wij actief zijn.

Bekijk hier

ConfectieAtelier
FSC-Label-NE-Promotional-1000x1000

FSC®

Wij vinden het belangrijk dat onze verpakkingen onder de juiste omstandigheden worden geproduceerd, met oog voor mens en milieu. FF-PACKAGING heeft certificaten voor een aantal belangrijke keurmerken. Één van deze keurmerken is FSC®. Mogelijk heeft u de naam FSC® al eens voorbij zien komen en vraagt u zich af waar dit voor staat. Hieronder leggen we uit wat FSC® in een notendop betekent.  

Bekijk hier

Fairtrade® 

Bij de productie van onze verpakkingen vinden wij het belangrijk dat deze onder de juiste omstandigheden worden geproduceerd. Hierbij moeten de belangen van mens en milieu centraal staan. Fairtrade® is een belangrijk keurmerk dat hier aan bijdraagt. FF-PACKAGING is gecertificeerd om katoenen en canvas draagtassen met het Fairtrade® keurmerk te voeren. Mogelijk heeft u de naam Fairtrade® al vaker voorbij zien komen en vraagt u zich af waar dit voor staat. Hieronder wordt dit keurmerk kort toegelicht.  

Bekijk hier

Fairtrade-1000x1000
GOTS-1000x1000

GOTS® 

Wij vinden het van groot belang dat onze producten onder de hoogste eisen worden geproduceerd, waarbij mens en milieu centraal staan én waarbij dit ook aantoonbaar is.

FF-PACKAGING is gecertificeerd om diverse keurmerken te voeren, waaronder GOTS®. Mogelijk heeft u deze naam al eens voorbij zien komen en bent u benieuwd naar de betekenis achter dit keurmerk. Hier leggen we u kort uit waar GOTS® voor staat.

Bekijk hier

ZEROTREE® 

Steeds meer mensen zien het belang van duurzaam en verantwoord ondernemen, met oog voor mens en milieu. Om hier een verantwoorde keuze in te maken zijn keurmerken in het leven geroepen. Omdat ook wij bij FF-PACKAGING het belangrijk vinden dat de producten in ons assortiment onder de juiste omstandigheden zijn geproduceerd voeren we de volgende keurmerken: Fairtrade®, GOTS® en FSC®.

We vinden ook dat wij als vooraanstaande leverancier op het gebied van draagtassen en verpakkingen nog een stap verder moeten gaan. Vandaar dat we al jaren ons eigen merk ZEROTREE® aanbieden. Mogelijk heeft u deze naam al een keer voorbij zien komen, maar waar staat ZEROTREE® eigenlijk voor? Hier lichten we dit kort toe.

Bekijk hier

ZEROTREE-bagsboxes-1000x1000
lean-green

Lean & Green 

Als toonaangevende leverancier op het gebied van draagtassen en verpakkingen vinden we het belangrijk dat onze producten onder verantwoorde en duurzame omstandigheden worden gemaakt, met aandacht voor mens en milieu. Hierbij moeten bijvoorbeeld arbeiders een eerlijk loon ontvangen en fabrieken werken met milieuvriendelijke drukinkten.

Ook vinden wij het belangrijk dat de CO2 uitstoot zo laag mogelijk blijft. We zijn ons ervan bewust dat we bijdragen aan de uitstoot van CO2 doordat onze producten over de hele wereld worden vervoerd, met het vliegtuig, boot, trein of over de weg met een vrachtauto of bestelbus. Deze uitstoot willen we graag zo laag mogelijk houden. Vandaar dat we onze transporteurs vragen hier maatregelen in te treffen.

Bekijk hier

Klimaatneutraal 

Het besef dat de opwarming van de aarde mede wordt veroorzaakt door de mens, maakt dat steeds meer bedrijven zich het doel stellen om de CO2-uitstoot te verminderen of klimaatneutraal te worden. Het belang om duurzaam en milieuvriendelijk te ondernemen wordt hiermee steeds groter. Daarnaast worden er door overheden regels opgelegd en vraagt ook de consument naar maatregelen waarmee bedrijven kunnen aantonen dat zij actie ondernemen om hun CO2-uitstoot te verminderen.

Een belangrijk middel om de CO2-uitstoot te verminderen is door klimaatneutraal te ondernemen. Maar wat bekent dit eigenlijk? Misschien bent u hier benieuwd naar of vraagt u zich af wat we bij FF-PACKAGING doen om hieraan ons steentje bij te dragen. Hier geven we een korte uitleg.

Bekijk hier

ClimateNeutral-1000x1000px