ZEROTREE®

Steeds meer mensen zien het belang van duurzaam en verantwoord ondernemen, met oog voor mens en milieu. Om hier een verantwoorde keuze in te maken zijn keurmerken in het leven geroepen. Omdat ook wij bij FF-PACKAGING het belangrijk vinden dat de producten in ons assortiment onder de juiste omstandigheden zijn geproduceerd voeren we de volgende keurmerken: Fairtrade®, GOTS® en FSC®.

We vinden ook dat wij als vooraanstaande leverancier op het gebied van draagtassen en verpakkingen nog een stap verder moeten gaan. Vandaar dat we al jaren ons eigen merk ZEROTREE® aanbieden. Mogelijk heeft u deze naam al een keer voorbij zien komen, maar waar staat ZEROTREE® eigenlijk voor? Hieronder lichten we dit kort toe.

ZEROTREE® is ons internationaal geregistreerde merknaam en letterlijk vertaald zegt de naam ZEROTREE® al wat dit betekent: zero tree, oftewel ‘geen boom’. Er worden bij de productie van ZEROTREE® dus geen bomen gekapt. Het ‘papier’ dat gebruikt wordt voor ZEROTREE® wordt gemaakt van andere materialen.

Natuurlijke grondstoffen

ZEROTREE® wordt gemaakt van handgeschept papier dat bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals bananenbladeren (abaca), grasvezels, stro of gerecyclede katoenresten uit de textielindustrie. Ook zijn de koorden gemaakt van jute. Doordat er gebruik gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen heeft ZEROTREE® een natuurlijke en duurzame uitstraling.

Zerotreetassen-zerotreebags-wit-detail
ZEROTREE-bagsboxes-1000x1000

Sociaal en ecologisch

ZEROTREE® levert ook een maatschappelijke bijdrage aan de lokale bevolking in India en de Filippijnen. Met ZEROTREE® worden banen geschept waarmee werknemers een eerlijk salaris ontvangen. Het geld dat wordt verdient kan geïnvesteerd worden in educatie en levert een bijdrage aan het onderhoud van gezinnen. Ook is het arbeidsproces vrij van kinderarbeid en er wordt op gelet dat werknemers geen buitensporige werkuren maken.

Doordat er geen bomen worden gekapt levert ZEROTREE® een positieve bijdrage aan het behoud én het leven in en rondom bossen.

Het eindresultaat is een gerecyclede, duurzame tas, verzenddoos of luxe geschenkdoos welke onder maatschappelijk en ecologische verantwoorde omstandigheden tot stand is gekomen.

Handelsmerk
Onze merknaam ZEROTREE® is internationaal geregistreerd onder nummer: 018638881.

Kies voor ZEROTREE® 

Door te kiezen voor ZEROTREE® laat u zien dat u houtkap wilt verminderen en aandacht schenkt aan het leven in én rondom de bossen.

We bieden al jaren ZEROTREE® aan en hebben hiermee een positieve draai gegeven aan verantwoord bosbeheer. Hiermee hebben we de nodige kennis opgedaan voor een vlotte, juiste en soepele verwerking van uw bestelling.

We leveren ZEROTREE® tassenluxe dozen en verzenddozen. Volledig custom-made of rechtstreeks uit voorraad. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren waaronder bruin, gras-groen, jeans-blauw of wit. Het is ook mogelijk om het materiaal met natuurlijke inkten in te kleuren in een kleur naar keuze.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.
Zerotree-BagsBoxes-straw