Gepersonaliseerde plastic laundry bags

Waszak-laundrybag-Novotel-header-

Plastic laundry bags naar wens samen te stellen

Niets is zo fijn om kleding tijdens een vakantie of verblijf te laten wassen. Zo hoeft er na thuiskomst niet direct een stapel vieze kleding weg gewassen te worden. Daarnaast is het ook handig als een wijn- of vetvlek direct behandeld kan worden. Biedt u als hotelier een wasservice aan? Dan zijn plastic laundry bags hier uitermate geschikt voor. Plastic waszakken zijn gemaakt van wit LDPE en voorzien van een trekkoord om de zak te sluiten. Deze zakken zijn te bedrukken met uw logo of een informatieve tekst.

5 voordelen van plastic laundry bags op maat met logo 

  1. Door het trekkoord is de waszak eenvoudig te openen en te sluiten; 
  2. Een plastic laundry bag is een servicegericht product; 
  3. Plastic laundry bags zijn 100% recyclebaar; 
  4. Plastic laundry bags zijn voordelig en praktisch in gebruik; 
  5. Plastic laundry bags kunnen bedrukt worden met uw logo of tekst. 

Liever direct uit voorraad bestellen?

waszakjes-laundrybags-scotchandsoda-detail-

Gebruik van gepersonaliseerde plastic laundry bags

Plastic laundry bags zijn zakken die voornamelijk in hotels worden gebruikt. De waszakken zijn meestal op de slaapkamer te vinden als deze service door het hotel wordt aangeboden. Een plastic waszak is een voordelig, praktisch en een servicegericht product. Gasten kunnen vieze/ gebruikte kleding in de waszakken deponeren en samen met een waslijst bij de receptie aanbieden. Door het trekkoord aan de bovenzijde van de zak is de zak handig te openen en af te sluiten.

waszakjes-laundrybags-Westin-detail-1-

Levertijd met logo

Met onze eigen custom made productie kunnen wij de plastic laundry bags vanaf 5.000 stuks binnen tussen 6-12 weken leveren. De levertijd is afhankelijk van de oplage en bedrukking. 

waszakjes-laundrybags-slaak-detail-

Uitvoering van gepersonaliseerde plastic laundry bags  

De plastic laundry bags kunnen in elk gewenst formaat worden gemaakt. Standaard formaten zijn 30 x 36 cm. of 40 x 45 cm. is De bovenzijde van de plastic laundry zak is voorzien van een zogenaamde tunnel met een doorregen trekkoord. Hiermee is de waszak eenvoudig af te sluiten en te vervoeren. 

Plastic laundry bags met opdruk

De plastic laundry bags zijn op de gehele buitenzijde in elke PANTONE® te bedrukken. Gebruikelijk is om de zakken in 1 à 2 kleuren door middel van flexodruk te drukken. Meer kleuren of een full colour bedrukking is ook geen probleem.  Bij flexodruk worden rubberen drukstempels (flexo clichés) gebruikt die om een cilinder heen geplakt worden. Elke drukkleur heeft zijn eigen drukstempel nodig. Plasticfolie op rol wordt machinaal gedrukt en vervolgens machinaal gestanst en geseald. Flexodruk is de goedkoopste manier om plastic tassen mee te bedrukken.  
waszakjes-laundrybags-carltonhotel-
waszakjes-laundrybags-slaak-2-

Materiaal van de plastic laundry bags met logo

Hemddraagtassen worden gemaakt van plasticfolie. Dit folie wordt gemaakt van plastic granulaat. Dit zijn kleine korreltjes welke kunnen worden omgezet naar folie voor de hemdtasjes. Dit kan in verschillende materialen, diktes en kleuren. De hemddraagtassen worden veelal gemaakt van HDPE materiaal. HDPE staat voor High-Density PolyEthylene. Dit is een materiaal met een matte look en welke stugger aanvoelt. Het materiaal geeft een knisperend geluid wanneer je het materiaal voelt. Dit materiaal is in alle kleuren verkrijgbaar, maar de meest voorkomende is de witte variant. De meest voorkomende dikte voor een plastic hemddraagtas in HDPE is zo’n 18 mu.

Het is ook mogelijk om de tassen in een dikker en steviger materiaal te maken. Denkt u bijvoorbeeld aan een LDPE plastic tas. LDPE staat voor Low-Density PolyEthylene, voelt zacht aan, oogt glanzend en is een flexibel plastic soort met veel rek in het materiaal. LDPE kan zowel in transparant, wit of in een PANTONE® kleur geproduceerd worden. De dikte wordt veelal aangeduid in microns. Een standaard dikte voor een hemddraagtas in LDPE poly is bijvoorbeeld 50 mu.

Naast LDPE, MDPE en HDPE kan het plastic materiaal van de laundry bags ook geproduceerd worden o.b.v. gerecycled materiaal en bio-based materiaal. Bij gerecycled materiaal is er onderscheid te maken tussen Post-Consumer Waste gerecycled plastic materiaal en Industrial Waste gerecycled plastic materiaal.
  • Post-Consumer Waste gerecycled plastic wordt gemaakt van verzameld plastic afval afkomstig uit de huishoudens. Hierdoor heeft deze vorm van gerecycled plastic materiaal vaak een grauwig/grijzige look en voel je dat het gerecyclede plasticmateriaal een grove structuur heeft met pitjes/stukjes in het materiaal. Gerecyclede plastic tassen gemaakt van Post-Consumer waste vallen goed op.  
  • Industrial Waste gerecycled plastic wordt gemaakt van plastic fabrieksafval. Vaak betreft dit plastic afval tijdens een productieproces van plastic tassen waardoor het materiaal niet in handen van de consument is gekomen. Het verzamelde plastic afval in de fabriek wordt direct weer omgesmolten tot plastic granulaat. Daardoor oogt dit gerecyclede plasticmateriaal witter dan Post-Consumer Waste gerecycled plastic en voelt de plasticfolie egaal aan zonder pitjes/stukjes in het materiaal. Gerecyclede plastic tassen gemaakt van Industrial Waste zijn haast niet te onderscheiden van “nieuw virgin” plastic tassen.  
  • Bio-based plasticmateriaal wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. I.p.v. dat aardolie wordt gebruikt voor het productieproces van het plasticgranulaat worden bijvoorbeeld de grondstoffen suikerriet of maiszetmeel gebruikt. Dit materiaal is perfect te gebruiken voor het productieproces van de budget plastic tassen. Het voordeel van het gebruik van deze bio-based materialen is dat er geen aardoliebronnen worden uitgeput in de wereld maar gebruik wordt gemaakt van natuurlijke afvalmaterialen die normaliter niet gebruikt kunnen worden voor de voedselconsumptie. Plastic tassen gemaakt van bio-based plastic kunnen gewoon bij het restafval gedeponeerd worden. In het afvalverwerkingsproces wordt bio-based plastic automatisch gescheiden. Tevens kan bio-based plastic 100% gerecycled worden voor de productie van gerecyclede plastic tassen.  

Ecologische laundry bags met logo

Plastic tassen hebben in de loop der jaren een slechte naam ontwikkeld. Dit komt doordat er veel plastic afval is in de natuur, denk bijvoorbeeld aan de ‘plastic soup’. Om dit soort problemen aan te pakken dient men zorgvuldig om te gaan met het gebruik van plastic tassen. Deze moeten netjes bij het restafval worden weggegooid, om plastic zwerfafval te voorkomen. Wanneer dit gebeurt kan het materiaal 100% worden gerecycled, wat het gebruik van plastic tasjes minder schadelijk maakt. Daarnaast is het ook mogelijk om 100% gerecycled plastic te bestellen, ook produceren wij laundry bags o.b.v. ecologisch materiaal zoals gerecycled plastic of bio-based plastic. Op deze manier kunt u een verantwoorde keuze maken.  
waszakjes-laundrybags-scotchandsoda-detail-2-
waszakjes-laundrybags-royalmougins-

Direct bestellen

Heeft u snel plastic waszakken nodig of een kleine oplage? Wij leveren 2 standaard formaten rechtstreeks vanuit voorraad. Klik hier om direct uw plastic laundry bags te bestellen.

Laat u inspireren door onze verpakkingen

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van plastic laundry bags. Heeft u iets moois gezien dat bij uw wensen past?

waszakjes-laundrybags-scotchandsoda-wide-

Hulp en advies

Vragen over een product of hulp nodig met uw ontwerp? Wij helpen u graag!


Neem contact met ons op