Over ons

Staff

30 enthousiaste medewerkers

Team FF-PACKAGING bestaat uit circa 30 enthousiaste en gedreven collega’s die dagelijks van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur voor u klaar staan. En wat maakt ons zo enthousiast en gedreven? De voornaamste reden hiervan dat bent u. Want bij FF-PACKAGING genieten wij ervan om u elke dag te mogen begeleiden in uw zoektocht naar o.a. de perfecte tassen, luxe dozen, verzendverpakkingen, gift packaging en food verpakkingen. Zowel via de digitale snelweg als persoonlijk op afspraak bij u of bij ons op kantoor helpen wij u graag bij het ontwikkelen, design-en, bedrukken, produceren en leveren van uw verpakkingen.

Passion

Pure Passie voor Packaging

Bij FF-PACKAGING hebben alle werknemers één ding gemeen, en dat is onze passie voor verpakkingen. Niet zomaar een passie, maar pure passie! Door de productkennis en ervaring die al meer dan 25 jaar binnen de organisatie aanwezig is, de innovatieve verpakkingen die wij non-stop creëren en omdat we vinden dat wij het mooiste vak van de wereld mogen uitoefenen is het eindresultaat van onze producten altijd puur: een perfecte verpakking met liefde en zorg voor u gemaakt. En deze pure passie is niet alleen terug te vinden in onze verpakkingen, maar ook in onze service. 

24H

Leveringen binnen 1-2 werkdagen

Heeft u met spoed tassen, luxe dozen, verzendverpakkingen, gift packaging en non-food verpakkingen nodig, met of zonder bedrukking? Wij regelen het voor u. Vanuit ons hoofdkantoor, productielocatie en warehouse te Harderwijk (Nederland) kunnen wij ervoor zorgen dat u binnen 24 uur uw verpakkingen geleverd krijgt. Zelfs gepersonaliseerd met uw eigen bedrukking! Met onze eigen koeriersservice bieden wij u tevens een SAME-DAY-DELIVERY aan. Neemt u gerust contact met ons op via de telefoon, per e-mail of kom bij ons op kantoor langs om gebruik te maken van deze service.

zeefdrukkerij_(1)

Eigen productie

FF-PACKAGING is hoofdzakelijk de bron van de verpakkingen die wij aan u leveren. En dat kunt u terugvinden in onze spirit, advies, kennis en prijsniveau. Met onze eigen productielocaties in Nederland (Harderwijk) en Azië houden wij alle productiefacetten in eigen hand; van het inkopen en verwerken van de grondstoffen tot aan het drukken, van het in-house ontwerpen tot aan de kwaliteitscontrole van de finale verpakkingen. En dat levert naast een goede supply chain nog een ander groot voordeel op, namelijk een scherpe prijs voor u. En voor de producten die wij door onze productiepartners in Europa en Azië laten vervaardigen gelden dezelfde principes.
Studio

Grafische studio

Ons team grafische experts zorgt ervoor dat u de mooiste artworks, logo’s, drukbeelden en drukkleuren gerealiseerd krijgt op uw bedrukte verpakkingen. Heeft u hulp nodig bij de opmaak van uw verpakkingen, bij het aanleveren van uw drukbestanden of bij het verkrijgen van een werktekening? Neemt u gerust contact op met onze grafische studio via de telefoon of per e-mail. Wij helpen u graag verder!

Logistics

Opslag & logistiek

Jaarlijks distribueren wij miljoenen tassen, dozen en andere verpakkingen wereldwijd. En een deel daarvan komt bij ons in opslag. Bij FF-PACKAGING houden wij momenteel circa 10.000 pallets aan verpakkingen op voorraad. Voorraad dat bestemd is voor ons neutrale webhop assortiment om dezelfde dag nog verstuurd te worden, voorraad dat bestemd is om direct te kunnen bedrukken, en custom made voorraad die wij beheren voor onze klanten inclusief stock control en distributie naar de winkels. Voor het versturen van alle verpakkingen gebruiken wij de diensten van gerenommeerde transportbedrijven zoals TNT, FEDEX, DHL, DPD, PostNL, DACHSER, Mainfreight en Sluyter Logistics. Deze meeste partijen zijn eveneens aangesloten bij Lean & Green om de CO2 uitstoot te verminderen. Daarnaast beschikken wij over onze eigen koeriersdienst die binnen 24 uur uw verpakkingen kunnen leveren; enthousiaste koeriers met pure passie voor uw bestellingen!

Internationaal bereik

Vanuit onze verkooppunten in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hongkong en China staan wij dagelijks voor u klaar om u te woord te staan of om op fysieke afspraak te komen. FF-PACKAGING produceert haar verpakkingen hoofdzakelijk op eigen productielocaties in Nederland, Europa en in Azië. Vanuit onze kantoren en de productielocaties kunnen wij uw verpakkingen wereldwijd distribueren. Vragen of hulp hierbij nodig? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op per e-mail via [email protected] of telefonisch op +31 (0)341 430 413.

Geschiedenis

Opgericht op 1 mei 1996 in Harderwijk, onder de naam F&F verpakkingen, zijn wij gestart met het mogen produceren en leveren van de mooiste verpakkingen voor de retail. De huidige CEO / Founder Aart Foppen en zijn toenmalige compagnon met dezelfde achternaam (vandaar de twee letters/initialen F&F in de naam F&F verpakkingen en later FF-PACKAGING) zijn destijds kleinschalig begonnen als leverancier van hoofdzakelijk plastic tassen en papieren tassen in Nederland. Een productgroep waarin men al vanaf de jaren ‘80 actief in was.

FF-Verpakkingen-1996
WethouderJansenlaan

1996 - Kantoor aan de Wethouder Jansenlaan

F&F verpakkingen is begonnen aan de Wethouder Jansenlaan te Harderwijk. In dit kantoor worden de eerste collega’s verwelkomt waarvan een deel vandaag de dag nog steeds werkzaam is bij FF-PACKAGING. Vanaf dit moment groeit niet alleen de organisatie, maar ook ons klantenbestand. Voor de meeste klanten uit deze periode mogen wij nog steeds vol trots de verpakkingen produceren.

2004 - Productie Azië

Als één van de eerste verpakkingsleveranciers in West-Europa wagen wij de stap om de inkoop en productie van de draagtassen deels te verplaatsen naar de andere kant van de wereld. Productgroepen als luxe herbruikbare tassen, luxe geschenkdozen, kartonnen vouwdozen, gift packaging en verzendverpakkingen worden in rap tempo ontwikkeld en toegevoegd aan ons verpakkingsassortiment. Doordat wij deze stap hebben gezet werden wij plots een allround verpakkingsleverancier voor vele detailwinkels, supermarkten en andere retailers.

OfficeTeamAsia-FF-1000px
PAND-FF

2006 - Verhuizing naar Nobelstraat 35

Na slechts 10 jaar op de Wethouder Jansenlaan te hebben gebivakkeerd is het alweer tijd om te verhuizen. Eigen nieuwbouwkantoor wordt gebouwd en de tien enthousiaste werknemers nemen in 2006 hun intrek. De zeecontainers vanuit Azië worden door onszelf handmatig gelost in ons warehouse.

2007 - Snelle leveringen door eigen zeefdrukkerij

Dit jaar startten wij onze eigen productie in Harderwijk (Nederland). D.m.v. een eigen zeefdrukkerij en digitale printer zijn wij innovatief in het snel leveren van bedrukte tassen en dozen. Zo worden naast papieren tassen ook jute tassen, katoenen tassen, herbruikbare tassen, verzenddozen, luxe geschenkdozen en magneetdozen bedrukt vanaf kleine oplages en snel binnen enkele dagen geleverd.

zeefdrukkerij-doorzon
ZEROTREE-bags

2008 - ZEROTREE® tassen; een revolutie in tassenland

Als eerste Europese leverancier hebben wij in 2008 papieren tassen ontwikkeld die niet van bomen gemaakt worden. Onze ZEROTREE® tassen gemaakt van gerecycled gras en bananenbladeren, oftewel gebruik gemaakt van ZERO (nul) TREE (bomen) aan grondstoffen. Een revolutie op de Europese markt waar men hoofdzakelijk papieren tassen produceert van papier afkomstig uit de bosbouw. Een inmiddels gepatenteerd merk van FF-PACKAGING en erg populair product in de fashion industrie. In de jaren hieropvolgend zullen vele andere ZEROTREE® materialen voor tassen en luxe dozen ontwikkeld worden die vandaag de dag te bestellen zijn in onze webshop.

2011 - Internationale naam en bedrijvigheid

Nadat wij in de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot één van de grootste tassen- en verpakkingsleverancier van Nederland is nu de tijd aangebroken om de grenzen over te gaan. Wij breiden onze verkoopkanalen en netwerk uit naar België, Duitsland en Frankrijk. Ook volgden er bestellingen vanuit Scandinavië, het Midden-Oosten, Australië en diverse Aziatische landen. Een logisch gevolg voor ons om onze bedrijfsnaam een internationaal karakter te geven en te veranderen in FF-Packaging. In hoog tempo ontwikkelen wij ons internationaal personeelsbestand, openen wij verkooppunten in onze nichemarkten, zetten wij ons eigen MVO-beleid en Code of Conduct op, creëren wij meer opslag- & handlingruimte voor onze klanten en starten wij een eigen productie in China om controle te houden over de gehele supply chain. En met succes zal blijken de komende jaren.

FF-Logo-oud
FF-jubileumlogo-25years

Mei 2021 - 25 jarig jubileum

Jublieum! FF-PACKAGING bestaat dit jaar 25 jaar. Helaas kan door de corona pandemie geen uitbundig feest gegeven worden. Desondanks ziet ons enthousiast team de toekomst positief tegemoet. Terugkijkend op de afgelopen 25 jaar hebben wij met zijn allen een weergaloos periode achter de rug en kijken wij met veel plezier naar de komende 25 jaar uit. Een periode waarin wij van kleine tassenleverancier zijn uitgegroeid naar een allround verpakkingsleverancier op gebied van tassen, luxe dozen, verzendverpakkingen, gift packaging en non-food producten. Inmiddels leveren wij jaarlijks aan meer dan 10.000 klanten onze verpakkingen in 32 verschillende landen wereldwijd. Van zelfstandige winkeliers tot grote internationale retailers, van slagerijen tot restaurants en hotels, van cosmeticamerken tot festivalorganisatoren en van audioproducenten tot aan food multinationals.

Tevens is dit jaar onze nieuwe website gelanceerd waar men direct hun bedrukte tassen en bedrukte luxe verpakkingen kunnen bestellen met snelle levertijden en de laagste prijzen, zonder tussenkomst van tijdrovende factoren. Uniek in onze specifieke branche zal blijken, want ook deze innovatie zet FF-PACKAGING weer op een hoger niveau. Een niveau om onze klanten zowel fysiek als digitaal goed en snel te kunnen bedienen.

FF-PACKAGING 2030

Een blik naar onze ambities in de komende jaren.

Momenteel zijn wij bezig om nieuwbouw te realiseren van ons hoofdkantoor, onze productielocaties en ons warehouse. Dit allemaal om onze collega’s en klanten correct en efficiënt te kunnen blijven bedienen. Naast het ontwikkelen, design-en en produceren van onze verpakkingen is er steeds meer vraag naar stockbeheer en distributie van de verpakkingen. Vandaar dat onze faciliteiten en service hierop ingericht worden.

FF-PACKAGING heeft sinds jaar en dag het meest divers ecologisch assortiment van West-Europa op gebied van tassen en luxe dozen. Deze producten worden de komende jaren uitgebreid en doorontwikkeld.

Ons internationaal bereik blijft zich eveneens ontwikkelen. Grote retailers willen hun verpakkingen zo efficiënt en zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd en gedistribueerd krijgen. Iets wat vanuit ons optiek een goede trend is. Door grondstofgebruik zo laag mogelijk te houden, producties dicht bij huis te houden en transportvolumes te beperken proberen wij een zo laag mogelijk CO2 foot print te realiseren, zowel voor u als voor het milieu.

Ons compliance- en MVO-beleid zal altijd een continu proces zijn waarin wij niet alleen onszelf maar ook onze partners in proberen te optimaliseren. Ons streven zal altijd zijn om mens en natuur te respecteren en zorgen voor een goede leef- en werkklimaat.

Ons fysieke internationale aanwezigheid zullen wij blijven uitbreiden zodat meer mensen en bedrijven kunnen genieten van onze mooie verpakkingen in Europa en daarbuiten. In dit proces blijven wij altijd drie voorwaardes eisen aan onszelf, en deze zijn: dat u altijd kunt rekenen op onze enthousiaste collega’s, onze gedreven service en de pure passie die u terugvindt in onze verpakkingen.

 

pand-visual
ConfectieAtelier

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

U heeft ongetwijfeld de term MVO eens voorbij zien komen of mensen hierover horen spreken. Niet zo gek omdat steeds meer bedrijven hier de laatste jaren aandacht aan besteden. Er wordt meer aandacht aan besteed omdat duurzaam en verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden. Maar waar staat MVO eigenlijk voor en misschien bent u benieuwd hoe wij dit bij FF-PACKAGING doorvoeren in ons dagelijkse beleid? 

Lees ons MVO-beleid

Keurmerken

Wij vinden het belangrijk dat onze producten op een eerlijke en duurzame manier worden geproduceerd. Hierbij vinden we niet enkel het ecologische aspect belangrijk, maar ook de productieomstandigheden.

Sociale werkomstandigheden en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij ons hoog in het vaandel. Werknemers moeten bijvoorbeeld recht hebben op een eerlijk loon en kunnen werken onder veilige en gezonde omstandigheden. Ook zien we graag dat er maatregelen worden getroffen om uitstoot en vervuiling te verminderen. Door bijvoorbeeld het reduceren van afvalwater of het gebruik van milieuvriendelijke inkten.

Maar hoe komt u er bij de aanschaf van een product achter dat deze onder de juiste omstandigheden is geproduceerd? Om u hierbij te helpen zijn veel producten tegenwoordig voorzien van keurmerken. FF-PACKAGING heeft certificaten van de onderstaande keurmerken.