MVO beleid

U heeft ongetwijfeld de term MVO eens voorbij zien komen of mensen hierover horen spreken. Niet zo gek omdat steeds meer bedrijven hier de laatste jaren aandacht aan besteden. Er wordt meer aandacht aan besteed omdat duurzaam en verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden. 

Maar waar staat MVO eigenlijk voor en misschien bent u benieuwd hoe wij dit bij FF-PACKAGING doorvoeren in ons dagelijkse beleid. Hieronder lichten we dit in het kort toe. 
MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. MVO is een doorlopend proces waarbij continue een balans wordt gezocht tussen ondernemen met oog voor mens en milieu. Deze zijn samen te vatten in de 3 ‘P’s’: People, Planet en Profit. 

People

People staat voor zorg voor de mensen in- en rondom een onderneming.  

Bij FF-PACKAGING is People een belangrijke pijler van ons beleid. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich op hun gemak voelen en kunnen werken onder prettige werkomstandigheden en met goede arbeidsvoorwaarden. We hebben oog voor onze medewerkers en ondersteunen hen om het beste uit zichzelf te halen. Zo is het mogelijk om cursussen te volgen en zorgen we dat zij kunnen werken in een schone en nette werkomgeving. Om goed te kunnen presteren is ontspanning een belangrijk onderdeel. We doen ons best hier een bijdrage aan te leveren door het organiseren van bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel, barbecue of bedrijfsuitjes. 

Naast onze eigen medewerkers besteden we ook aandacht aan de arbeiders in de fabrieken waar we mee samenwerken. We hebben hiervoor onze eigen Code of Conduct opgesteld waarin regels staan waar aan de fabriek moet voldoen. Zo zijn kinderarbeid en discriminatie verboden en moeten arbeiders een eerlijk loon ontvangen. Om erop toe te zien dat deze Code of Conduct wordt nageleefd brengen we zelf ook bezoek aan de fabrieken. 

Fairtrade-boeren
planet

Planet

Bij de pijler Planet gaat het om zorg voor het milieu en daarmee onze planeet. Deze pijler richt zich op een zo min mogelijke tot géén belasting aan het milieu.  

We doen ons uiterste best bij FF-PACKAGING om hieraan een steentje bij de dragen door bijvoorbeeld het scheiden van afval, het gebruik van LED verlichting of bij het printen het papiergebruik zo laag mogelijk te houden. Ook bieden we onze klanten altijd de mogelijk aan om milieuvriendelijke draagtassen of verpakkingen te kiezen en producten klimaatneutraal af te nemen. 

Zo bieden we in ons productassortiment bijvoorbeeld duurzame materialen aan die het milieu zo min mogelijk belasten. Voorbeelden zijn gerecycled papier en plastic of ZEROTREE®. ZEROTREE® is ons eigen officieel geregistreerde merk. Bij de productie van deze tassen worden géén bomen gekapt. Daarnaast zijn we gecertificeerd voor de keurmerken FSC®GOTS® of Fairtrade®.   

Daarnaast vragen we ook aan onze logistieke partners om hun belasting op het milieu zo laag mogelijk te houden. FF-PACKAGING werkt daarom samen met vervoerders die zijn aangesloten bij Lean & Green, waarmee CO2-uitstoot wordt verminderd. 

Profit 

De derde pijler Profit gaat over het zoeken van de juiste balans tussen de 3 pijlers om daarmee een winstgevende beleid te voeren.  

Bij FF-PACKAGING kijken we doorlopend naar mogelijkheden bij het ondernemen met aandacht voor mens en milieu. Doordat we bijvoorbeeld aandacht geven aan onze medewerkers zijn zij minder vaak ziek, waardoor de productiviteit hoger ligt. Het scheiden van afval en de besparing op energie en grondstoffen bespaart ons geld. Daarnaast trekken we (nieuwe) klanten aan doordat we een gevarieerd duurzaam en milieuvriendelijk assortiment aanbieden. 

Bent u na het lezen van dit artikel ook benieuwd naar de mogelijkheden in uw zoektocht naar een (duurzame) draagtas of verpakking? Wilt u graag meer informatie ontvangen over ons MVO beleid? Neem dan telefonisch contact met op of stuur ons een e-mail.  
katoenentassen-cottonbags-Oerum-detail-2