Klimaatneutraal

Het besef dat de opwarming van de aarde mede wordt veroorzaakt door de mens, maakt dat steeds meer bedrijven zich het doel stellen om de CO2-uitstoot te verminderen of klimaatneutraal te worden. Het belang om duurzaam en milieuvriendelijk te ondernemen wordt hiermee steeds groter. Daarnaast worden er door overheden regels opgelegd en vraagt ook de consument naar maatregelen waarmee bedrijven kunnen aantonen dat zij actie ondernemen om hun CO2-uitstoot te verminderen.

Een belangrijk middel om de CO2-uitstoot te verminderen is door klimaatneutraal te ondernemen. Maar wat bekent dit eigenlijk? Misschien bent u hier benieuwd naar of vraagt u zich af wat we bij FF-PACKAGING doen om hieraan ons steentje bij te dragen. Hieronder geven we een korte uitleg.

Wat betekent klimaatneutraal?

Met de omschrijving klimaatneutraal wordt een handeling, dienst of product bedoelt die geen negatieve impact heeft op het klimaat en hiermee dus niet bijdraagt aan klimaatverandering.

Uitstoot
Het is eigenlijk heel simpel; wie minder verbruikt stoot ook minder uit. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, het gaat namelijk vaak ook om een gedragsverandering. Enkele voorbeelden hiervan zijn minder vaak de auto of het vliegtuig pakken, de kachel een graad lager zetten of korter douchen. Ook dichter bij het werk wonen of minder vlees eten dragen bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Een meer eenvoudigere manier om de CO2-uitstoot te verlagen is door bijvoorbeeld het energieverbruik om laag te brengen door betere isolatie, zuinige apparatuur of gebruik te maken van LED verlichting.

planet
Bos

Duurzaamheid

Door gebruik te maken van duurzame alternatieven wordt er minder energie verbruikt, waarmee de CO2-uitstoot wordt verlaagd.

Enkele voorbeelden als het gebruik van zonnepanelen, een warmtepomp of door voor energie te kiezen die door windmolens wordt opgewekt, maken het gemakkelijker om de CO2-uitstoot te verlagen.

Compensatie 
Een andere mogelijkheid om de CO2-uitstoot te verlagen is door compensatie. Hiermee worden maatregelen bedoelt die de CO2-uitstoot compenseren. Zo is het mogelijk te investeren in projecten waarmee bijvoorbeeld bomen worden geplant. Bomen halen bij hun groei namelijk CO2 uit de lucht. Het is ook mogelijk te investeren in initiatieven waarmee apparatuur wordt geleverd die minder CO2 uitstoten.

Wat doen wij?


Als toonaangevende leverancier van draagtassen en verpakkingen nemen we bij FF-PACKAGING ook onze verantwoordelijkheid voor het klimaatprobleem. Door onze uitstoot omlaag te brengen kunnen we een bijdrage leveren aan de het verminderen van de CO2-uitstoot. Hiervan zijn we ons bewust en vandaar dat we hier dagelijks rekening mee houden.

Simpele voorbeelden hiervan zijn het scheiden van ons afval, het gebruik van LED-verlichting en enkel koffie en thee te schenken die voor een eerlijke handel staan.

We zijn Fairtrade® gecertificeerd. Dit keurmerk heeft oog voor boeren in ontwikkelingslanden en investeert in projecten waarmee oude stoofpotten worden vervangen voor verbeterde versies waarmee de CO2-uitstoot met 50% wordt verlaagd.

Ook werken we samen met logistieke partners die aangesloten zijn bij Lean & Green, hét programma waarmee vervoerders hun CO2-uitstoot verminderen.

Daarnaast bieden we bij FF-PACKAGING onze klanten de mogelijkheid aan om onze tassen en verpakkingen klimaatneutraal af te nemen. Hiermee heeft uw bestelling dus géén negatieve impact op het klimaat en draagt u dus ook uw steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Fairtrade-1000x1000