Gepersonaliseerde katoenen tassen 

Katoenentassen-cottonbags-Rijksmuseum-1

Katoenen tassen naar wens samen te stellen

Wilt u ecologische tassen bedrukken met uw eigen logo of ontwerp? Kies dan voor katoenen tassen op maat. Katoenen tassen, ook vaak linnen tassen genoemd, zijn de goedkoopste ecologische tassen in ons assortiment. U kunt deze katoenen tasjes geheel naar wens samenstellen. Denk hierbij aan het formaat van de tas, de kleur van het materiaal en de lengte van de lussen. Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor GOTS® gecertificeerd katoen of Fairtrade® gecertificeerd katoen. Bekijk hieronder alle uitvoeringen en mogelijkheden van de katoenen tassen op maat. 

4 voordelen van katoenen tassen op maat met logo

 1. Katoenen tassen zijn de goedkoopste herbruikbare draagtassen uit ons assortiment;  
 2. Katoenen tassen zijn ontzettend breed inzetbaar, van een schoenenwinkel tot een evenement;  
 3. Katoenen tassen zijn in te kleuren in elke gewenste PANTONE kleur; 
 4. Katoenen tassen zijn leverbaar in Fairtrade®- of GOTS® gecertificeerd katoen. 

Liever direct uit voorraad bestellen?

Katoenentas-cottonbag-Archievestore-detail-voor-1

Gebruik van gepersonaliseerde katoenen tassen 

Katoenen tassen waren vroeger vooral bekend als de bibliotheektassen, maar tegenwoordig worden deze tasjes voor allerlei doeleinden en wereldwijd gebruikt. Deze linnen tasjes worden vaak afgenomen door kleding- en schoenenwinkels, cosmeticabedrijven, bakkers en supermarkten. Daarnaast is deze katoenen tas ook uitermate geschikt om uit te delen op een beurs of event. Katoen is een natuurlijk product en komt van de katoenplant. Dit materiaal is zacht, vocht absorberend en sterk.   

Katoenentas-cottonbag-Vdbholiday-2

Levertijd met logo

Met onze eigen custom made productie kunnen wij katoenen tassen al binnen 12-16 weken leveren. De levertijd is afhankelijk van de oplage, bedrukking en het materiaal. Daarnaast is het mogelijk om de tassen in te vliegen. De levertijd bedraagt dan 7-8 weken. U kunt hiermee veel tijd besparen. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. De katoenen tassen kunnen geheel worden bedrukt. Daarnaast kunt u hierbij zelf het formaat van de tassen en de kleur van de lussen bepalen. Vanuit deze productie kunt u ook kiezen voor Fairtrade®- of GOTS® gecertificeerd katoen. 

Katoenentas-cottonbag-Jolinejolink-achter-1

Ecologische katoenen tassen met logo

Katoen is een ongebleekt natuurlijk ecologisch product en heeft een natuurlijke ecru kleur. Het sterke materiaal zorgt ervoor dat de consument de katoenen tassen vaker zal hergebruiken, om deze reden is dit zeker een duurzame draagtas te noemen. Daarnaast kunt u kiezen voor Fairtrade® gecertificeerd, GOTS® gecertificeerd katoen of gerecycled katoen. 

Materiaal van de katoenen tassen met logo

Van oorsprong zijn katoenen tassen gemaakt van ongebleekt natuurlijk katoen. Dit heeft een ecru / offwhite kleur. De kwaliteit is 120 grams (4 Oz.) katoen. Het katoenen materiaal kan in elke PANTONE® kleur worden ingekleurd. De kwaliteit is 140 grams (5 Oz.) ingekleurd katoen. Ook dikkere kwaliteiten katoen zijn mogelijk, dit wordt canvas genoemd. Informeert u hierover gerust naar de mogelijkheden. 
Katoenentas-cottonbag-Philips-detail-1
Katoenentas-cottonbag-Morand-3

Katoenen tassen met opdruk

Katoenen tassen zijn in PANTONE® kleuren of in full colour te bedrukken. Van een eenvoudige opdruk in één kleur op de voor- en achterzijde tot en met een volledige bedrukking in full colour. Bij een opdruk in één of meerdere drukkleuren worden de tassen bedrukt d.m.v. zeefdruk. Heeft u een full colour ontwerp? Afhankelijk van het logo en de gewenste levertijd worden de katoenen tassen d.m.v. transferdruk, sublimatiedruk of digital print bedrukt.  
 • Zeefdruk 
  Zeefdruk is de meest gebruikte druktechniek voor het bedrukken van katoenen tassen. Hierbij zijn enkel volle PANTONE® kleuren mogelijk. Het voordeel van zeefdruk is dat deze druktechniek zorgt voor een kleurechte en goed dekkende opdruk. Ook op een gekleurde ondergrond kan de PANTONE® kleur goed worden gedrukt omdat de inkt vrij dik op de tas ligt. 
 • Transferdruk
  Bij transferdruk is het mogelijk een full colour afbeelding of logo op de katoenen tassen te bedrukken. Eerst wordt het ontwerp op folie gedrukt en dit wordt vervolgens op de tas aangebracht. De bedrukking is hierdoor voelbaar. 
 • Sublimatiedruk
  Sublimatiedruk is alleen mogelijk op wit polykatoen materiaal. Hierbij is het materiaal gemaakt van 80% katoen en 20% plastic. Het grote voordeel van sublimatiedruk is dat met deze druktechniek een full colour afbeelding perfect gedrukt kan worden op het katoenen materiaal. Deze bedrukking is niet voelbaar en kan ook gewassen worden. 
 • Digital print
  Bij digital print worden de katoenen tassen op zeer snelle wijze full colour bedrukt. Dit kan op zowel natuurlijk ecru katoen als op wit ingekleurd katoen. De kleuren zijn minder fel en wat fletser dan bij de bovenstaande druktechnieken. Het grootste voordeel is de snelheid van het digitale drukken. De kleur van het materiaal heeft invloed op de bedrukking. Bij een niet witte ondergrond zal de bedrukking verzadigen met de kleur van het materiaal.  

Uitvoeringen van de gepersonaliseerde katoenen tassen 

De katoenen tassen worden meestal geleverd met schouderlussen van ongeveer 78 cm. Dit kan in de natuurlijke kleur van het materiaal zelf maar kan ook worden ingekleurd in elke gewenste PANTONE® kleur. Heeft u liever een lengte om in de hand te kunnen dragen? Dan raden wij een lengte van 50 cm aan. De linnen tasjes kunnen in een vlakke variant worden gemaakt. Zoekt u een katoenen tas met meer diepte dan kunt u kiezen voor de katoenen tote tassen op maat. Deze variant heeft een bodemvouw. Voor nog meer diepte kan de tas worden uitgevoerd met een bodem- en zijvouw, ook wel blokbodem genoemd. Voor schoenendozen of andere grote producten is dit aan te raden. 
Katoenentas-cottonbag-Archievestore-achter-1
Fairtrade-1000x1000

Fairtrade® gecertificeerd katoen 

Fairtrade® is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Ieder kwartaal dragen wij een percentage af over alle verkochte producten met een Fairtrade® label. Vindt u het belangrijk dat boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek in de handelsketen krijgen? Kies dan voor Fairtrade® gecertificeerd katoen. In Nederland ook wel bekend onder het Max Havelaar keurmerk. Wij zijn sinds 2016 officieel Fairtrade® gecertificeerd met het nummer FLOID 35254. Alle modellen katoenen en canvas tassen kunnen wij met een Fairtrade® label leveren. Indien u hiervoor kiest wordt het Fairtrade® label in de tas gestikt, zodat u kan aantonen dat u milieubewust bezig bent. 

GOTS® gecertificeerd katoen 

Met het GOTS® keurmerk bent u verzekerd van katoenen tassen welke maatschappelijk verantwoord geproduceerd zijn. Wanneer u katoenen tassen afneemt met dit certificaat, weet u zeker dat minimaal 70% van de vezels in uw katoenen tassen gemaakt is van biologisch katoen. Het percentage biologische vezels wordt vermeld op het etiket / label van de tasjes. U laat op deze manier uw consument ook zien dat u milieubewust bezig bent. 
GOTS-1000x1000
Katoenentassen-cottonbags-zheng

Gerecycled katoen 

De gerecyclede katoenen tassen worden gemaakt van 100% gerecycled afval uit de katoen industrie en is leverbaar in verschillende kleuren. Door de tassen te voorzien van een label met het recycled logo laat u uw klanten ook zien dat u zich bewust bent van ecologisch verantwoord ondernemen.  

 

Direct bestellen

Heeft u snel of een kleine oplage katoenen tassen nodig? Wij hebben katoenen tassen in de meest voorkomende formaten en kleuren op voorraad. Hierdoor kunnen wij zowel onbedrukte al bedrukte katoenen tassen vanaf 100 stuks al binnen 24 uur bij u afleveren. Bedrukte katoenen tassen worden in onze eigen zeefdrukkerij gedrukt. De voor- en achterzijde zijn tot 6 PANTONE® kleuren te bedrukken. Met onze digitale printers kunnen wij uw katoenen tassen zelfs in full colour printen! Stel uw katoenen tassen eenvoudig samen in de configurator en plaats direct uw bestelling. Klik hier om direct uw katoenen tassen te bestellen.
 

Katoenentassen-cottonbags-Cactus-1

Laat u inspireren door onze verpakkingen

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van katoenen tassen. Heeft u iets moois gezien dat bij uw wensen past?

Katoenentassen-cottonbags-all-1

Hulp en advies

Vragen over een product of hulp nodig met uw ontwerp? Wij helpen u graag!


Neem contact met ons op