Fairtrade®

Bij de productie van onze verpakkingen vinden wij het belangrijk dat deze onder de juiste omstandigheden worden geproduceerd. Hierbij moeten de belangen van mens en milieu centraal staan. Fairtrade® is een belangrijk keurmerk dat hier aan bijdraagt. FF-PACKAGING is gecertificeerd om katoenen en canvas draagtassen met het Fairtrade® keurmerk te voeren. Mogelijk heeft u de naam Fairtrade® al vaker voorbij zien komen en vraagt u zich af waar dit voor staat. Hieronder wordt dit keurmerk kort toegelicht.  

Eerlijke handel

De vertaling van de naam ‘Fairtrade’ omschrijft eigenlijk al waar het voor staat: het draait bij dit keurmerk om een eerlijke handel. Voor veel kleinschalige boeren in landen als Azië, Afrika en Zuid-Amerika is de opbrengst van de oogst al te laag om het gezin te kunnen onderhouden. Laat staan te investeren in de onderneming, de toekomst van kinderen of in de gemeenschap.  

Samen sta je sterk!
Fairtrade® wil de positie van kleinschalige boeren versterken door deze samen te laten werken in coöperaties.  

Door samen te werken in coöperaties krijgen boeren een betere onderhandelingspositie en worden zij niet meer tegen elkaar uitgespeeld. Zij ontvangen een hogere prijs voor de oogst en krijgen eenvoudiger toegang tot de wereldmarkt. Samenwerken in coöperaties brengt schaalvergroting mee; boeren kunnen hierdoor gezamenlijk inkopen doen, transport organiseren en de export en verwerking regelen. Samenwerking maakt het ook eenvoudiger om investeringen te doen in kennis, technische ondersteuning of techniek. 

Verder krijgen de boeren trainingen in bijvoorbeeld de vergroting van de productie, kwaliteitsverbetering, het milieu en duurzaam ondernemen. 

Fairtrade-boeren
Fairtrade-1000x1000

Producten

Een Fairtrade® gecertificeerd product herkent u aan het groenblauwe logo. Diverse producten kunnen voorzien zijn van dit keurmerk. Eten en drinken, van koffie, thee en suiker, tot bananen, noten en pindakaas. Maar ook producten als hand- en theedoeken, speelgoed of vazen.  

Minimumprijs 
Bij de afname van Fairtade® producten moet een minimumprijs betaald worden. Deze prijs dient als vangnet om financiële zekerheid te bieden. 

Premie 
Bij de afname van Fairtrade® producten wordt een premie betaald. Deze premie gaat naar de coöperaties. Gezamenlijk wordt bepaald waar het geld in wordt geïnvesteerd. Het kan gebruikt worden voor de verbetering van infrastructuur, kennis of kwaliteit. Ook komt de Fairtrade® premie ten goede aan gemeenschapsprojecten als onderwijs of gezondheidszorg. 

Missie van Fairtrade® 

Mensenrechten staan centraal in de missie van Fairtrade®. Deze worden bevordert door onder andere:  
  • Het stellen van standaarden die schendingen van de mensenrechten, zoals bijvoorbeeld kinderarbeid, discriminatie en gevaarlijk werk verbieden. 
  • Onafhankelijke controle en verificatie om erop toe te zien dat de Fairtrade® standaarden worden nageleefd. 
  • Het opzetten van programma’s waarmee gewerkt wordt aan de verbeteringen op het gebied van klimaatverandering. 
  • Het voeren van campagnes en lobby om zoveel mogelijk mensen en overheden te bereiken. 

Kies voor Fairtrade® gecertificeerde producten
Door te kiezen voor Fairtrade® gecertificeerde verpakkingen laat u zien dat u uw steentje bijdraagt aan een eerlijke handel, met oog voor mens en milieu. Bij FF-PACKAGING bent u hiervoor aan het juiste adres.  

We verkopen Fairtrade® gecertificeerde canvas en katoenen tassen. Deze verkopen we volledig custom-made of rechtstreeks uit voorraad. U herkent deze aan het label aan de buitenkant van de tas. Dit label is voorzien van onze unieke licentiecode: FLO ID 35254.  

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op. 

katoenentassen-cottonbags-Oerum-detail-2