Gepersonaliseerde luxe papieren tassen 

Papierentas-paperbag-Denham-1

Luxe papieren tassen naar wens samen te stellen

Bent u op zoek naar luxe bedrukte papieren tassen voor uw winkel of voor een speciale gelegenheid? Kies dan voor onze luxe papieren tassen op maat. Luxe papieren tassen zijn de crème de la crème onder de papieren tassen en kunnen geheel naar uw wens samengesteld worden. Denk hierbij aan het formaat, het materiaal, de lussen of handgrepen, een sierlijk sluitlintje en de bedrukking met luxe afwerkingen. Gaat uw voorkeur uit naar het bedrukken van ecologische luxe papieren tassen? Dan zijn luxe papieren tassen geproduceerd van ecologisch papier (bijvoorbeeld gerecycled papier of FSC® gecertificeerd papier) een goede optie. Bekijk hieronder alle mogelijkheden van de luxe papieren tassen. 

5 voordelen van luxe papieren tassen op maat met logo

 1. Luxe papieren tassen geven uw merk, producten en organisatie extra attentiewaarde; 
 2. Luxe papieren tassen kunnen goed als geschenkverpakking, cadeauverpakking of als goodie bag gebruikt worden; 
 3. Luxe papieren tassen zijn stevig, chique, duurzaam en herbruikbaar; 
 4. Luxe papieren tassen zijn populair als draagtas bij de consument; 
 5. Luxe papieren tassen kunnen in verschillende ecologische materialen geproduceerd worden. 

Liever direct uit voorraad bestellen?

Papierentas-paperbag-Jafra-1

Gebruik van gepersonaliseerde luxe papieren tassen 

Luxe papieren tassen worden voornamelijk gebruikt in luxe kledingwinkels, juwelierswinkels, bij parfumeries, opticiens, delicatessen boetiekjes en bij speciale gelegenheden. Denk hierbij aan het weggeven van luxe papieren tassen als goodie bag of als geschenkverpakking. Luxe papieren tassen zijn ideaal om uw producten een extra attentiewaarde te geven en om uw merk of organisatie een luxe uitstraling te geven. De luxe papieren tassen zijn de duurste en meest elegante tassen binnen ons aanbod papieren tassen. Niet voor niets worden de luxe papieren tassen als high end verpakkingen of geschenkverpakkingen gebruikt. 
Papierentas-paperbag-Thekooples-2

Levertijd met logo

Met onze eigen custom made productie kunnen wij luxe papieren tassen vanaf 250 stuks al binnen 3-12 weken leveren. De levertijd is afhankelijk van de oplage, het materiaal, de gewenste afwerking, bedrukking en uw budget.
Papierentas-paperbag-Karel5-detail-1

Luxe papieren tassen met opdruk

Luxe papieren tassen zijn zowel in PANTONE® kleuren als in full colour te bedrukken. Afhankelijk van de bedrukking worden de luxe papieren tassen bedrukt d.m.v. offsetdruk, zeefdruk, foliedruk (hotstamp bedrukking) of SPOT UV bedrukking. Door een combinatie van verschillende druktechnieken te gebruiken kunt u de luxe uitstraling van deze papieren tassen goed tot zijn recht laten komen.  

Het bedrukken van luxe papieren tassen kan op verschillende manieren zodat bijvoorbeeld een volledige bedrukking aan de binnen- en buitenzijde van de luxe papieren tas gerealiseerd kan worden of zodat een gewenst speciaal effect gerealiseerd kan worden.

Koorden van twisted papieren tassen 

De lussen en handgrepen van luxe papieren tassen zijn in vele varianten beschikbaar. Hierbij een opsomming van de meeste gebruikte materialen en afwerkingen: 

 • Katoenen koorden welke in de luxe papieren tassen geknoopt of geplakt worden. Alle lengtes, diktes en kleuren zijn mogelijk. Ook zijn er verschillende wevingen van de katoenen koorden beschikbaar. Katoenen koorden hebben een matte natuurlijke look van zichzelf. 
 • PP koorden welke in de luxe papieren tassen geknoopt of geplakt worden. Alle lengtes, diktes en kleuren zijn mogelijk. Ook zijn er verschillende wevingen van de PP koorden beschikbaar. PP koorden hebben een glanzende look vanwege het polyester materiaal.  
 • Papieren koorden met een katoenen koorden look welke in de luxe papieren geknoopt of geplakt worden. Deze papieren koorden zijn beschikbaar in verschillende kleuren en 100% recyclebaar. Luxe papieren tassen voorzien van deze luxe papieren koorden kunnen in zijn geheel bij het oud papier gedeponeerd worden. 
 • Gedraaide satijnen koorden welke bevestigd zijn met plastic stoppers aan de uiteindes van de koorden zodat de koorden stevig in de luxe papieren tassen blijven zitten. Deze gedraaide satijnen koorden zijn beschikbaar in verschillende kleuren, lengtes en diktes.  
 • Satijnen lussen welke in de luxe papieren tassen geknoopt of geplakt worden. Satijnen lussen zijn beschikbaar in alle lengtes, breedtes en kleuren. Ook kunnen satijnen lussen voorzien zijn van een gross grain structuur.  
 • Katoenen lussen welke in de luxe papieren tassen geknoopt of geplakt worden. De katoenen lussen kunnen in een herringbone weving geproduceerd worden of in een gross grain structuur en zijn beschikbaar in alle lengtes, breedtes en kleuren. 
 • Derde sluitlint van satijn, polyester of katoen materiaal. Een derde sluitlint zijn 2 lintjes welke dichtgeknoopt kunnen worden aan de bovenzijde van de luxe papieren tas zodat de tas dicht zit en als cadeau of presentje gegeven kan worden. Het is een sierlijk sluitlintje hetgeen de papieren tas een luxe afwerking geeft. Het derde sluitlint bevindt zich in het midden aan de bovenkant van de luxe papieren tas tussen de draagkoorden of draaglussen. Het is zelfs mogelijk om het derde sluitlint te bedrukking met een logo of tekst. Een alternatief voor een derde sluitlint is een stansgleuf in het midden aan de bovenkant van de luxe papieren tas waar een los lint doorheen gestoken kan worden.  

Luxe papieren tassen kunnen dus voorzien worden van verschillende handgrepen, koorden en lussen welke op hun beurt weer gestyled kunnen worden met bijvoorbeeld eyelets of klinknagels in de omslag van de tas.  
Papierentas-paperbag-Fira-detail-1
Papierentas-paperbag-Fira-detail-1 2

Materiaal van de luxe papieren tassen met logo

Luxe papieren tassen worden gemaakt van stevig en luxueus papier. Er zijn verschillende soorten papier en afwerkingen die gebruikt kunnen worden voor het bedrukken en produceren van luxe papieren tassen. 

 • Een veelgebruikt standaard papiersoort is 180 grs. wit kraft of bruin papier. Dit kraft papier kan eveneens van gerecycled materiaal gemaakt worden of o.b.v. FSC® gecertificeerd kraft papier. Naast een dikte van 180 grs. zijn luxe papieren tassen ook verkrijgbaar in 120 grs., 150grs., 200grs., 230grs., 250grs. en 300 grs. kraft papier. Vanaf 250 grs. kraft papier wordt papier ook wel karton genoemd. U kunt zich dus voorstellen dat luxe papieren kraft tassen o.b.v. 250 grs. of 300 grs. papiermateriaal erg dik en stevig aanvoelen. Eventueel is het mogelijk om kraft papier op kleur bestellen, bijvoorbeeld zwart ingekleurd kraft papier. Ook is het mogelijk om papier te maken van grijs gerecycled papier/karton.  
 • Luxe papieren tassen kunnen ook voorzien worden van een glans laminaat, mat laminaat of soft touch laminaat. Het laminaat geeft de papieren tas een glanzende of matte look. Gelamineerde papieren tassen worden standaard geproduceerd o.b.v. 190 grs. wit gecoat papier (ook wel wit gestreken papier of C1S wit papier genoemd). Gecoat wit papier of gestreken wit papier is een witte papiersoort met een speciale afwerking zodat het papier voorzien kan worden van een laminaat aan de buitenkant van de tas. Gelamineerd papier voor luxe papieren tassen is eveneens beschikbaar in andere papierdiktes zoals 128 grs., 157 grs., 210 grs. en 230 grs. gecoat wit papier. Voordeel van glans of mat gelamineerde luxe papieren tassen is dat de buitenzijde van de tas geen water/regen doorlaat. Het voordeel van een soft touch laminaat op een luxe papieren tas is dat het materiaal aan de buitenzijde krassen en vetvlekken minimaliseert. Soft touch laminaat voelt zacht aan. Enkel wit gecoat papier kan gelamineerd worden, bruin papier kan niet gelamineerd worden. 
 • Zowel wit of bruin kraft papier als wit gelamineerd papier kan voorzien worden van een allover reliëfstructuur, ook wel embossed patterned papier genoemd. Dit betekent dat het papier d.m.v. een wals wordt voorzien van een reliëf zodat je de structuur op de luxe papieren tas kunt voelen en zien (zie voorbeeld foto’s). Op deze manier geef je de luxe papieren tas een extra dimensie. Wij hebben in onze fabriek circa 200 walsen ter beschikking met verschillende reliëfstructuren. 
 • Alle luxe papieren tassen zijn voorzien van een verstevigingkarton in de omslag. De omslag is de rand aan de bovenkant van de luxe papieren tas die gebruikelijk naar binnen omgeslagen wordt om extra stevigheid te bieden aan de body van de tas en aan de draagkracht van de luxe papieren tas.  
 • Qua bodemafwerking kunnen luxe papieren tassen voorzien worden van een normale bodemvouw of van een Japanse bodemvouw (zie voorbeeld foto). Bij zowel de normale bodemvouw als bij de Japanse bodemvouw wordt de luxe papieren tas voorzien van een bodemkarton welke eveneens bedrukt kan worden.  

Ecologische luxe papieren tassen met logo

Luxe papieren tassen worden gemaakt van wit, zwart of bruin papier en zijn in vele ecologische papiersoorten beschikbaar. Bent u op zoek naar een ecologische luxe papieren tas of een duurzame papieren tas? Door te kiezen voor stevig dik papier kunnen luxe papieren tassen hergebruikt worden zodat deze papieren tassen niet direct bij het oud papier belanden. Dit zorgt ervoor dat luxe papieren tassen als duurzame papieren tassen gebruikt worden. 
Ook kunnen luxe papieren tassen gemaakt worden van gerecycled bruin kraft papier of van gerecycled wit kraft papier. Dit gerecyclede papier wordt vervaardigd van oud papier. 

Daarnaast kunnen luxe papieren tassen die gemaakt worden van (gerecycled) kraft papier en die voorzien zijn van papieren koorden op zijn beurt in zijn geheel gerecycled worden, zolang er maar geen plastic bestanddelen of laminaat op het papier zit. Op deze manier wordt het materiaal van de luxe papieren tassen nieuw leven ingeblazen. 

Een ander veelvoorkomend ecologisch duurzaam materiaal voor luxe papieren tassen betreft FSC® gecertificeerd papier wat zowel in bruin papier als in wit papier beschikbaar is.  
Papierentas-paperbag-Daens-1
FSC-Label-NE-Promotional-1000x1000

Luxe papieren tassen van FSC® gecertificeerd papier

Luxe papieren tassen kunnen wij maken van FSC® gecertificeerd papier. Hiermee steunt u de verantwoorde bosbouw. De organisatie “Forest Stewardship Council®” kortweg FSC®, ziet erop toe en garandeert dat het hout waaruit het papier vervaardigd wordt, uit verantwoorde en duurzame bosbouw komt. Dit betekent ook dat alle ecologische, economische en sociale aspecten van de bosbouw in een verantwoord evenwicht moeten staan in relatie tot mens en dier die van het bos afhankelijk zijn. Alle partijen in de handelsketen moeten FSC® gecertificeerd zijn. FF-PACKAGING is FSC® gecertificeerd (SCS-COC-005184). 

Per 1 september 2021 hebben wij een duurzame maar ook nodige stap gezet op het gebied van papieren verpakkingen. Alle nieuw geproduceerde papieren tassen en dozen die wij van buiten de EU importeren zijn namelijk FSC® gecertificeerd. Met deze stap werken wij geheel volgens de EUTR wetgeving. 

Direct bestellen  

Heeft u snel (een kleine oplage) luxe papieren tassen nodig? Wij hebben luxe papieren tassen in de meest voorkomende formaten, kleuren, ecologische materialen en afwerkingen op voorraad. Hierdoor kunnen wij zowel onbedrukte als bedrukte luxe papieren tassen vanaf 100 stuks al binnen 1-3 werkdagen bij u afleveren. Bedrukte luxe papieren tassen worden in onze eigen drukkerij gedrukt. De voor- en achterzijde zijn tot 6 PANTONE® kleuren en in full colour te bedrukken. Stel uw eigen luxe papieren tassen eenvoudig samen in de configurator en plaats direct uw bestelling. Klik hier om direct uw luxe papieren tassen te bestellen. 

LuxePapierenTassen

Laat u inspireren door onze verpakkingen

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van luxe papieren tassen. Heeft u iets moois gezien dat bij uw wensen past?
Papierentas-paperbag-Terbeblue-1

Hulp en advies

Vragen over een product of hulp nodig met uw ontwerp? Wij helpen u graag!


Neem contact met ons op