Ingang-Receptie

Geprint in Nederland

Voor snelle leveringen en het beste printresultaat bent u bij FF-PACKAGING aan het juiste adres. In ons hoofdkantoor in Harderwijk is onze eigen printlocatie te vinden die zelfstandig wordt gerund.

Wij beschikken over 4 digitale printers en 3 zeefdrukcarrousels. Hierdoor hebben we een grote drukcapaciteit en zijn snelle leveringen gegarandeerd. Daarnaast werken we samen met printpartners in Nederland om de gewenste levertijd te waarborgen of bij een eventuele storing uit te kunnen wijken. Afhankelijk van het materiaal en de bedrukking wordt er gekozen voor zeefdruk of digitaal print.

Digitaal print

Wij hebben maar liefst 4 digitale printers die full colour beelden/ ontwerpen in hoge kwaliteit op verschillende verpakkingen kunnen drukken. 2 printers hebben een drukbereik van 30 cm. breed en 2 printers hebben een drukbereik van wel 60 cm. breed! Met deze printers bieden wij onszelf en onze klanten meer flexibiliteit.

Een groot voordeel van digitaal print is dat de bedrukking en positie direct vanaf een computer kan worden geregeld. Het product wordt aan de achterzijde van de machine ingevoerd en gaat via een lopende band onder de printerkop door. Binnen enkele seconden is het product in full colour/ CMYK gedrukt. Dit kan gewoon een eenvoudig zwart logo zijn maar ook een complexe kleurrijke afbeelding. Ten opzichte van zeefdruk vergt deze methode minder tijd en kan uw ontwerp in meerdere kleuren en in verlopen gedrukt worden.

Met digitaal print drukken we op kraft materialen (zonder laminaat) voor een goede absorptie/ hechting op de verpakking. Dit kunnen papieren tassen zijn, luxe magneetdozen, verzendverpakkingen of geschenkverpakkingen. De inkten zijn niet dekkend hierdoor heeft de kleur van het materiaal invloed op het uiteindelijke resultaat. 

DPP-PrintingRoom-FF
DPP-30cmwidthrun-FF

Voordelen:
 • Hoogwaardige printkwaliteit in full colour/ CMYK
 • Laag stroomverbruik
 • Inkten op waterbasis
 • Drukbereik tot 60 cm. breed
 • Kortere insteltijd/ minder arbeidsintensief
 • Rasters of verlopen mogelijk
 • Minder beperkt drukgebied, over vouwen en dicht bij randen te drukken
Restricties:
 • Enkel geschikt voor kraft papier/ karton (zonder laminaat)
 • Transparante inkten, geen wit of metallics
 • Verschuiving van de exacte drukpositie van ca. 5 mm mogelijk ivm handmatige verwerking

Zeefdruk

Met onze zeefdrukcarrousels kunnen wij grote volumes tot wel 6 kleuren bedrukken. Het voordeel van deze druktechniek is dat de gebruikte inkten dekkend zijn en dat we in elke gewenste PANTONE-kleur kunnen drukken. De ondergrond kleur heeft nagenoeg geen invloed op de drukkleur. Ook is een witte bedrukking mogelijk of metallic kleuren zoals goud, zilver of brons.

Een ander groot voordeel van zeefdruk is dat bijna alle materiaalsoorten te bedrukken zijn. Denk hierbij aan papier, karton, katoen, jute, nylon, non-woven en vilt. Hierdoor is zeefdruk een veelgebruikte drukmethode.

Voorafgaand aan de productie komt er aardig wat bij kijken. Zo wordt er bijvoorbeeld eerst een zeefdrukraam gemaakt. Een zeefdrukraam is een frame met daarin een gespannen doek met kleine openingen (mazen) waarop het drukbeeld wordt afgebeeld.

Zodra alles goed is ingesteld en gepositioneerd is, kan er gedrukt worden. De verpakking wordt handmatig op één van de ronddraaiende borden geplaatst. Zodra het bord onder het zeefdrukraam komt, klapt het raam naar beneden en wordt de inkt door openingen in de het gespannen doek op de verpakking gedrukt. De rakel (een rubberen veger) smeert de inkt uit over het drukbeeld en veegt de inkt vervolgens weer terug voor de volgende druk.

zeefdrukkerij
Carousel-FF
Voordelen:
 • Dekkende inkten
 • PANTONE druk tot 6 kleuren (inclusief wit en metallic kleuren zoals goud, zilver of brons)
 • Geschikt voor (bijna) alle materialen
Restricties:
 • Arbeidsintensief (Hoge Insteltijd/ instelkosten)
 • Geen rasters of verlopen
 • Dichtlopen van details (afhankelijk van het materiaal)
 • Verschuiving tussen de kleuren mogelijk (ca. 5-8 mm)
 • Beperkt drukgebied i.v.m. kant en klare producten
 • Niet te drukken op vouwen of dicht bij randen
 • Inktgeur (ondanks dat de inkten op waterbasis zijn)

Milieuvriendelijke productie

Op onze nieuwe printlocatie produceren we alles met de groen opgewekte stroom afkomstig van onze zonnepanelen. Daarnaast is de locatie ingericht met een eigen klimaatregeling zodat we het hele jaar door onder dezelfde omstandigheden kunnen produceren. Naast het voordeel dat onze voorraadartikelen in Nederland worden gedrukt bespaart dit naast levertijd ook nog eens veel op transport. Hiermee reduceren we onze CO2-uitstoot.

SolarPanels-FF

Snelle leveringen, kleine oplages

Voor beide producties geldt dat we zelfs al binnen 24 uur kunnen leveren en zijn de kleine oplages ideaal voor kleine ondernemers, starters, thema’s of evenementen.

Bestel uw producten eenvoudig online in de webshop. Kies het gewenste product, formaat, bedrukking, oplage en levertijd en wij zorgen voor prachtige bedrukte verpakkingen bedrukt in de hoogst haalbare drukresultaat.