Verzenden & retourneren

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via telefoon, chat of e-mail. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?
De levertijd hangt af van de keuze die u heeft gemaakt.

 • Heeft u gekozen voor onbedrukte goederen uit voorraad dan hanteren we een levertijd van 1 tot 3 werkdagen vanaf het moment van uw bestelling. Heeft u goederen voor een bepaalde datum nodig dan kunt u gebruik maken van onze koeriersdiensten. Voor meer informatie over onze koeriersdiensten, neem contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de logistieke afdeling. 

 • Heeft u gekozen voor bedrukte goederen dan hanteren we de levertijd die u heeft gekozen. De levertijd gaat in nadat u de pdf drukproef schriftelijk heeft goedgekeurd. De pdf drukproef ontvangt u z.s.m. via de mail van onze studio.
Zijn er kosten verbonden aan het verzenden van mijn bestelling?

In Nederland en België zijn de verzendkosten €7,95 exclusief BTW. Bij een bestelling van €150,00 (exclusief BTW) of hoger wordt uw bestelling franco geleverd.

Voor het vaste land binnen Europa hanteren wij de volgende verzendkosten:

Duitsland:
Verzendkosten à € 8,95 per bestelling 

Frankrijk + Luxemburg + Denemarken:
Verzendkosten à € 11,95 per bestelling 

Italië + Spanje + Liechtenstein + Noorwegen* + Zweden + Oostenrijk + Zwitserland*, Verenigd Koninkrijk*:
Verzendkosten à € 19,95 per bestelling 

Polen + Finland + Monaco:
Verzendkosten à € 24,95 per bestelling
 
Portugal + Ierland + Slovenië + Tsjechië:
Verzendkosten à € 39,95 per bestelling

Eilanden en overige gemeenschappen
Verzendkosten op aanvraag. Indien u al heeft besteld, kan dit na uw bestelling extra worden belast.  

Geen leveropties beschikbaar voor uw land?
Kies tijdens het afrekenproces voor de optie 'Ophalen in Harderwijk (NL)' als er geen leveropties voor uw land beschikbaar zijn. U kunt de bestelling door een 3e partij laten ophalen. Neem contact op met 
[email protected] voor meer informatie.

*Voor landen buiten de Europese gemeenschap wordt er per zending €50,00 (excl. BTW) douanekosten gerekend. 


Waar kan ik mijn bestelling ophalen?
Kiest u ervoor om uw bestelling af te halen? Dan ligt de bestelling normaliter de volgende werkdag voor u klaar. U ontvangt een e-mail wanneer uw bestelling gereed is om af te halen. 

Afhalen kan op het volgende adres:
FF-PACKAGING
Afdeling Logistiek
Nobelstraat 24
3846 CG Harderwijk
Nederland
Is same day delivery mogelijk?
Voor al onze voorraadproducten is het mogelijk om het dezelfde dag te laten leveren in Nederland. Wij bieden namelijk de mogelijkheid om de goederen per koerier te leveren, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Voor meer informatie over onze koeriersdiensten, neem contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de logistieke afdeling.
Ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling?
U ontvangt een bevestiging van uw bestelling per e-mail. Heeft u deze niet ontvangen na het plaatsen van uw bestelling? Dan is het mogelijk niet gelukt. Neem dan direct contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de logistieke afdeling.
Door wie wordt mijn bestelling bezorgd?
Uw pakketten worden bezorgd door de volgende pakketdiensten:
 • DPD
 • PostNL
 • TNT
 • DHL
 • Transmission
 • Chronopost
 • UPS
Palletzendingen worden door de volgende logistieke partners geleverd:
 • Sluyter Logistics
 • Dachser
 • St vd Brink
 • Mainfreight
 • DB Schenker
Het kan zijn dat uw goederen op meerdere locaties liggen. Hierdoor wordt er voor uw bestelling wellicht gebruik gemaakt van meerdere partijen en ontvangt u uw bestelling in delen.
Ontvang ik een track & trace code?
Indien uw zending per pakketdienst wordt geleverd ontvangt u van ons een track & trace code van uw bestelling. Wordt uw zending per pallet geleverd en wilt u informatie over uw zending? Neem dan contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de logistieke afdeling.
Wat als ik niet thuis ben op het moment van bezorging?
Indien u niet thuis bent op de dag van levering zal de vervoerder de zending de volgende dag nogmaals proberen te leveren of ontvangt u een briefje door de bus voor het maken van een afspraak. Mocht u twijfels hebben of de goederen nog wel geleverd worden, neem dan contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de logistieke afdeling.
In welke situaties kan ik mijn bestelling ruilen/retourneren?
Het kan zijn dat u de verkeerde goederen heeft besteld of dat deze niet naar wens zijn. U kunt dan uw goederen ruilen/retourneren binnen 7 dagen na ontvangst, indien de goederen niet zijn gebruikt, in volledige aantal aanwezig zijn en nog intact zijn.

Let op:
Retourneren is enkel mogelijk indien het gaat om standaard voorraadproducten. Het is niet mogelijk om gepersonaliseerde producten en themaverpakkingen (seizoensgebonden producten) te ruilen/retourneren.
In welke situaties kan ik mijn bestelling niet ruilen/retourneren?
Indien u geen standaard voorraadproducten heeft besteld, is het niet mogelijk om te ruilen of te retourneren. Dit geldt ook als het gaat om seizoensgebonden producten of een product wat speciaal voor u is bedrukt.  
Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Neem contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met 0341-430413 en vraag naar de logistieke afdeling. Nadat u van ons de bevestiging ontvangt dat de goederen geretourneerd kunnen worden, kunt u de goederen versturen/retourneren door uw goederen te sturen naar:
FF-PACKAGING
T.a.v. Logistiek
Nobelstraat 24
3846CG te Harderwijk
De goederen dienen stevig verpakt te zijn zodat deze in goede staat worden ontvangen. U ontvangt geen creditnota indien de retour gestuurde goederen niet voldoen aan de eisen die gesteld zijn bij het retourneren van uw goederen.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van mijn bestelling?
De kosten van het retourneren zijn voor eigen rekening en de gemaakte verzendkosten door FF-PACKAGING worden niet gecrediteerd.
Binnen hoeveel dagen wordt een eventuele retourzending gecrediteerd of teruggestort op mijn rekening?
Indien uw retourzending goed is aangekomen in ons magazijn, zal de retourzending binnen 14 dagen worden gecrediteerd. Indien u nog openstaande facturen heeft, wordt uw creditnota verrekend hiermee. Indien u geen openstaande facturen en/of orders heeft, zal het bedrag binnen 14 dagen aan u worden overgemaakt. Heeft u vragen over uw restitutie, neem dan contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de debiteuren afdeling.
Mijn bestelling is niet compleet. Wat nu?
Het kan zijn dat uw bestelling door meerdere partijen wordt geleverd. Mocht uw bestelling nog niet compleet zijn in de gemelde termijn van 1 tot 5 werkdagen, neem dan contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de logistieke afdeling.
Ik heb de verkeerde goederen ontvangen / mijn goederen zijn beschadigd geleverd. Wat nu?
Als u bij aflevering merkt dat u beschadigde goederen heeft ontvangen, dan kunt u dit met de vervoerder bespreken. Daarnaast dient u dit direct aan ons te melden. Mocht u verkeerde goederen hebben ontvangen dan horen we dit ook graag direct zodat we gelijk actie kunnen ondernemen. Neem contact op per e-mail via [email protected] of telefonisch met +31 (0)341 430 413 en vraag naar de logistieke afdeling.