GOTS®

Wij vinden het van groot belang dat onze producten onder de hoogste eisen worden geproduceerd, waarbij mens en milieu centraal staan én waarbij dit ook aantoonbaar is.

FF-PACKAGING is gecertificeerd om diverse keurmerken te voeren, waaronder GOTS®. Mogelijk heeft u deze naam al eens voorbij zien komen en bent u benieuwd naar de betekenis achter dit keurmerk. Hieronder leggen we u kort uit waar GOTS® voor staat.

GOTS® staat voor Global Organic Textile Standard. Dit keurmerk wordt wereldwijd erkend als de hoogste standaard voor textiel gemaakt van biologische vezels. Vanaf de grondstof tot het eindproduct, alle stappen in de keten moeten voldoen aan de strenge eisen van dit keurmerk. Bij de productie, verwerking, etikettering, handel en distributie moet worden voldaan worden aan de regels die GOTS® bepaald heeft.

Doel

Het doel van GOTS® is zekerheid bieden aan de consument. GOTS® wil dat u de consument met zekerheid een product kan kopen dat onder de juiste omstandigheden is gemaakt. Om dit te bereiken voert GOTS® 3 pijlers:

  • Een sociaal beleid, vanaf de boer tot en met de handelaar.
  • Alle chemicaliën moeten GOTS® gecertificeerd zijn.
  • Milieucriteria op hoog niveau in de gehele keten.

Sociaal
De regels van GOTS® schrijven voor dat arbeiders het recht hebben op bijvoorbeeld een vrije keuze van werkzaamheden en het recht op onderhandelingen. Er mag geen sprake zijn van kinderarbeid en er moet gewerkt worden onder veilige en hygiënische omstandigheden. Daarnaast moeten arbeiders een leefbaar loon ontvangen en horen zij geen buitensporige werktijden te maken.

Chemicaliën
Chemicaliën als kleurstoffen, drukinkten of bleekmiddelen worden getest op afbreekbaarheid en giftige zware metalen verboden.

Milieucriteria
GOTS® stelt ook strenge eisen aan het productieproces. Zo moeten fabrieken gebruik maken van duurzame methodes om bijvoorbeeld afvalwater te verminderen en het verbruik van energie moet zo laag mogelijk gehouden worden.

Het GOTS® keurmerk mag enkel worden gevoerd wanneer een product voor minimaal 70% uit biologische vezels bestaat. Ook moeten de biologische vezels worden gescheiden van de reguliere vezels.

Employee
GOTS-1000x1000

Label grade

Een product dat voor minimaal 70% uit biologische vezels bestaat mag het label grade ‘Made with Organic’ voeren.

De resterende bestandsdelen in beide label grade kunnen bestaan uit bijvoorbeeld reguliere vezels, lijm, knopen of garen.

Bij FF-PACKAGING voeren we het label grade ‘Organic’. Dit wil zeggen dat een product voor minimaal 95% bestaat uit biologische vezels.

Licentienummer
Elk product dat wordt verkocht moet worden voorzien van het licentienummer. Met dit nummer kunt u eenvoudig zien waar het GOTS® gecertificeerde product vandaan komt.

Ons licentienummer is: CU 1016127

Dit nummer kunt u invoeren in de GOTS® database. Deze staat op de website:
www.global-standard.org

Kies voor GOTS® gecertificeerde producten

Door te kiezen voor GOTS® gecertificeerde verpakkingen laat u zien dat u producten wilt aanbieden die onder de hoogste omstandigheden tot stand zijn gekomen, waarbij u zeker weet dat de gehele keten gecontroleerd en gecertificeerd is.
We leveren onder andere katoenen en canvas draagtassen en kledinghoezen die GOTS® gecertificeerd zijn. Volledig custom-made of rechtstreeks uit voorraad.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.
Katoenentassen-cottonbags-Cactus-detail-1