Lean & Green

Als toonaangevende leverancier op het gebied van draagtassen en verpakkingen vinden we het belangrijk dat onze producten onder verantwoorde en duurzame omstandigheden worden gemaakt, met aandacht voor mens en milieu. Hierbij moeten bijvoorbeeld arbeiders een eerlijk loon ontvangen en fabrieken werken met milieuvriendelijke drukinkten.

Ook vinden wij het belangrijk dat de CO2 uitstoot zo laag mogelijk blijft. We zijn ons ervan bewust dat we bijdragen aan de uitstoot van CO2 doordat onze producten over de hele wereld worden vervoerd, met het vliegtuig, boot, trein of over de weg met een vrachtauto of bestelbus. Deze uitstoot willen we graag zo laag mogelijk houden. Vandaar dat we onze transporteurs vragen hier maatregelen in te treffen.

VN-Klimaatakkoord

Deze uitstoot moet ook zo laag mogelijk worden gehouden omdat hierover door de Europese Unie afspraken zijn gemaakt. Bij het VN-klimaatakkoord van Parijs in 2016 is namelijk afgesproken dat de Europese Lidstaten de CO2 uitstoot met 40% moeten verminderen in 2030. Nederland heeft de lat zelfs nog hoger gelegd: niet 40%, maar 55% minder CO2 uitstoot in 2030.

Om deze doelstelling te behalen maken we bij FF-PACKAGING onder andere gebruik van transporteurs die zicht verantwoordelijk voelen om een bijdrage te leveren in het verminderen van de CO2-uitstoot. Elk treffen zij hier hun maatregelen in. Één daarvan is door zich aan te sluiten bij Lean & Green.

planet
lean-green

Lean & Green

Lean & Green is marktleider op het gebied van programma’s om de CO2-uitstoot te verminderen voor de logistieke sector. Onder andere verladers, logistiek dienstverleners, retailers en expediteurs kunnen aan dit programma deelnemen.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en de middelen die per bedrijf beschikbaar zijn stelt dit programma regels op. Hierin staat omschreven hoe het bedrijf kosten kan besparen én tegelijkertijd duurzamer gemaakt kan worden, waarmee de CO2-uitstoot verminderd wordt en er bewustwording wordt gecreëerd van de relatie tussen de CO2-uitstoot en activiteiten van het bedrijf.

Inmiddels maken al ruim 500 deelnemers in 9 Europese landen gebruik van dit programma, waaronder bijvoorbeeld logistieke dienstverleners als DHL of PostNL. FF-PACKAGING werkt hier al jaren nauw mee samen.

Kies voor Lean & Green 

Bent u zich ook bewust van uw maatschappelijke rol en voelt u de verantwoordelijkheid om hier iets mee te doen? Misschien wilt u deelnemer worden of gewoon meer te weten te komen over Lean & Green. Ga dan naar de website: www.lean-green.nl

Wilt u meer te weten komen over onze rol in Lean & Green? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.
Logistics