Gepersonaliseerde ecologische papieren tassen 

Papierentas-paperbag-Samsonite-1

Ecologische papieren tassen naar wens samen te stellen

Bent u op zoek naar ecologische bedrukte papieren tassen voor een beurs, uw winkel of voor een event? Kies dan voor onze ecologische papieren tassen op maat. Ecologische papieren tassen zijn milieuvriendelijke duurzame papieren tassen en kunnen geheel naar uw wens samengesteld worden. Denk hierbij aan het formaat, het ecologisch materiaal, de lussen of handgrepen en de bedrukking met luxe afwerkingen. Zo produceren wij ecologische papieren tassen o.b.v. gerecycled papier of o.b.v. FSC® gecertificeerd papier. Bekijk hieronder alle mogelijkheden van de ecologische papieren tassen.

5 voordelen van ecologische papieren tassen op maat met logo 

  1. Ecologische papieren tassen zijn trendy en hebben een chique uitstraling; 
  2. Ecologische papieren tassen kunnen van diverse milieuvriendelijke en duurzame materialen gemaakt worden, zoals FSC® gecertificeerd papier of van ZEROTREE® papier; 
  3. Ecologische papieren tassen zijn 100% recyclebaar en passen binnen het Cradle to Cradle proces; 
  4. Ecologische papieren tassen kunnen mooi bedrukt worden; 
  5. Ecologische papieren tassen zijn betaalbaar.  

Liever direct uit voorraad bestellen?

Papierentas-paperbag-Rinsma-1

Gebruik van gepersonaliseerde ecologische papieren tassen

Ecologische papieren tassen kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Over het algemeen worden ecologische papieren tassen in winkels gebruikt. Van delicatessenwinkels tot kledingwinkels. Ook worden ecologische papieren tassen steeds meer uitgedeeld op beurzen en evenementen.
Papierentas-paperbag-Zents-1

Levertijd met logo

Met onze eigen custom made producties kunnen wij ecologische papieren tassen al binnen 3-12 weken leveren. De levertijd is afhankelijk van de oplage, het materiaal, de gewenste afwerking, de bedrukking en uw budget.
Papierentas-paperbag-KLM-1

Ecologische papieren tassen met opdruk

Ecologische papieren tassen zijn zowel in PANTONE® kleuren als in full colour te bedrukken. Afhankelijk van de bedrukking worden de ecologische papieren tassen bedrukt met milieuvriendelijke inkten. Het bedrukken van ecologische papieren tassen kan op verschillende manieren zodat bijvoorbeeld een volledige bedrukking aan de binnen- en buitenzijde van de ecologische papieren tas gerealiseerd kan worden of zodat een gewenst speciaal effect gerealiseerd kan worden.
Papierentas-paperbag-Thesocietyshop-detail-1

Druktechnieken ecologische papieren tassen

Hieronder een opsomming van de meest gebruikte technieken voor het bedrukken van ecologische papieren tassen:

  • PANTONE® kleuren en full colour worden gedrukt d.m.v. offsetdruk. Hiervoor wordt inkt op waterbasis of soja-inkt gebruikt. Op deze manier kunnen ecologische papieren tassen in alle kleuren inclusief fotoprints of afbeeldingen bedrukt worden.
  • D.m.v. zeefdruk kan een intens felle PANTONE® kleur gedrukt worden op de ecologische papieren tas. Hiervoor wordt inkt op waterbasis gebruikt.
  • Een SPOT UV bedrukking wordt gebruikt om een glanzend effect te weergeven op de luxe papieren tassen. SPOT UV is een transparant glanzend laklaag. Gebruikelijk is om bijvoorbeeld een logo of tekst een glanzend effect te geven op een matte achtergrond of kraft achtergrond. Een SPOT UV bedrukking wordt gerealiseerd o.b.v. milieuvriendelijke inkt.
  • Naast het gebruiken van drukkleuren kunnen de luxe papieren tassen ook voorzien worden van een embossing of debossing. Bij deze drukmethode wordt geen inkt gebruikt. Embossing betekent dat bijvoorbeeld een logo of tekst naar buiten geduwd wordt. Dit zorgt voor een leuk reliëf en speels effect op de luxe papieren tas. Debossing daarentegen zorgt ervoor dat een logo of tekst naar binnen geduwd wordt. Bij zowel embossing als debossing kan je het reliëf voelen en zien.
  • Eventueel kunt u ervoor kiezen om de ecologische papieren tassen te laten bedrukken d.m.v. een foliedruk (hotstamp bedrukking) om een blinkende metallic kleur te realiseren. Let wel op dat een foliedruk niet gerecycled kan worden tezamen met het papier.

Lussen en handgrepen van ecologische papieren tassen

De lussen en handgrepen van ecologische papieren tassen zijn in vele varianten beschikbaar. Gebruikelijk is om de lussen van ecologische papieren tassen te maken o.b.v. papier zodat de gehele tas op zijn beurt weer 100% recyclebaar is. Enkele voorbeelden van deze papieren handgrepen zijn platte lussen, twisted koorden of in geknoopte luxe papieren koorden welke dezelfde look en feel hebben als katoenen koorden. Naast papieren handgrepen kunnen ook andere ecologische materialen gebruiken worden. Bijvoorbeeld koorden gemaakt van jute of katoen.
Papierentas-paperbag-Barenboots-detail-1
Zerotreetassen-zerotreebags-wit-detail_(2)

Materiaal van de ecologische papieren tassen met logo

Ecologische papieren tassen zijn duurzame papieren tassen. Doordat het materiaal van ecologische papieren tassen milieuvriendelijk is draag je je steentje bij aan een duurzame samenleving en het cradle tot cradle proces. De gebruikte materialen zijn over het algemeen onder te verdelen in de volgende duurzame papiersoorten:

Ecologische papieren tassen gemaakt van gerecycled papier
Wit of bruin gerecycled kraft papier vervaardigd uit ingezameld afvalpapier waarvan opnieuw pulp is gemaakt en vervolgens nieuwe vellen papier. Gerecycled papier bestaat uit minstens 80% gerecycled papiermateriaal waarvan de papiervezels lang genoeg zijn om het papier sterk te houden. Overige percentage bestaat voornamelijk uit bindmiddelen.

Ecologische papieren tassen gemaakt van FSC® gecertificeerd papier
Hiermee steunt u de verantwoorde bosbouw. De organisatie “Forest Stewardship Council®” kortweg FSC®, ziet erop toe en garandeert dat het hout waaruit het papier vervaardigd wordt, uit verantwoorde en duurzame bosbouw komt. Dit betekent ook dat alle ecologische, economische en sociale aspecten van de bosbouw in een verantwoord evenwicht moeten staan in relatie tot mens en dier die van het bos afhankelijk zijn. Alle partijen in de handelsketen moeten FSC® gecertificeerd zijn. FF-PACKAGING is FSC® gecertificeerd (SCS-COC-005184).

Per 1 september 2021 hebben wij een duurzame maar ook nodige stap gezet op het gebied van papieren verpakkingen. Alle nieuw geproduceerde papieren tassen en dozen die wij van buiten de EU importeren zijn namelijk FSC® gecertificeerd. Met deze stap werken wij geheel volgens de EUTR wetgeving.

Ecologische papieren tassen gemaakt van ZEROTREE® papier.
ZEROTREE® is een geregistreerd label van FF-PACKAGING en betekent dat het papier niet gemaakt is van gekapte bomen. Op deze manier draagt FF-PACKAGING haar steentje bij aan de bosbouw. ZEROTREE® papier kan van verschillende materialen gemaakt worden, zoals gerecycled afvalkatoen en gerecycled papier in combinatie met grasvezels of jute vezels. Voor meer informatie over onze ZEROTREE® tassen kunt u hier klikken.
Ook gebruiken wij gerecycled karton voor de versteviging in de omslag en voor de bodemkarton. Op deze manier zijn ecologische papieren tassen duurzaam en 100% recyclebaar.

Direct bestellen

Heeft u snel (een kleine oplage) ecologische papieren tassen nodig? Wij hebben ecologische papieren tassen in diverse milieuvriendelijke materialen, formaten, kleuren en afwerkingen op voorraad. Hierdoor kunnen wij zowel onbedrukte als bedrukte ecologische papieren tassen vanaf 100 stuks al binnen 24 uur bij u afleveren. Bedrukte ecologische papieren tassen worden in onze eigen drukkerij gedrukt. De voor- en achterzijde zijn tot 6 PANTONE® kleuren en in full colour te bedrukken. Stel uw eigen ecologische papieren tassen eenvoudig samen in de configurator en plaats direct uw bestelling. Klik hier om direct uw ecologische papieren tassen te bestellen.

Papierentas-paperbag-Samsonite-3

Laat u inspireren door onze verpakkingen

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van ecologische papieren tassen. Heeft u iets moois gezien dat bij uw wensen past?

Papierentas-paperbag-Thesocietyshop-1

Hulp en advies

Vragen over een product of hulp nodig met uw ontwerp? Wij helpen u graag!


Neem contact met ons op