24-09-2021

Een duurzame stap

Per 1 september 2021 hebben wij een duurzame maar ook nodige stap gezet op het gebied van papieren verpakkingen. Alle papieren tassen en dozen die wij van buiten de EU importeren zijn namelijk FSC® gecertificeerd. Met deze stap werken wij geheel volgens de EUTR wetgeving.

Wat betekent de EUTR wetgeving?
Het doel van de Europese Houtverordening of EU Timber Regulation (EUTR) is om een halt toe te roepen aan de handel in illegaal hout naar de EU. Geïmporteerde papierproducten moeten te herleiden zijn naar de bossen waar de bomen zijn gekapt.

Wat is een FSC® gecertificeerd product?
Om een FSC® gecertificeerd product aan u te kunnen leveren moeten alle schakels in de keten FSC® gecertificeerd zijn. Van bosbeheerder tot drukkerij en ook wij als eindleverancier. Elke partij moet zich aan de gestelde regels en voorwaarden van FSC® houden. Aan de hand van audits, wordt elke partij jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Het gecertificeerde product kan zo helemaal herleid worden naar het bos waar de boom is gekapt. Klik hier om meer te lezen over het FSC® keurmerk.

Weet wat u koopt
Wij helpen u graag met vragen over duurzaamheid en milieuvriendelijke verpakkingen. Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Harderwijk.