01-10-2021

Ecologische luxe geschenk(magneet)dozen

Bij FF-PACKAGING verkopen wij dagelijks diverse leuke orders voor tassen, dozen en andere geschenkverpakkingen. Daarnaast zien wij dat de vraag naar conceptverpakkingen steeds meer toeneemt en dan het liefst zo ecologisch mogelijk. Voor de klant Grain de Malice hebben wij een prachtig concept mogen produceren welke wij met trots laten zien!

Voor welke klanten maken wij de luxe ecologische geschenkdozen? 

Voor steeds meer klanten maken wij luxe en ecologische geschenkdozen. Dit keer laten wij het concept zien van de klant Grain de Malice. Dit is een klant uit Frankrijk met maar liefst 185 winkels. Zij verkopen kleding en accessoires. 

Wanneer kunnen we luxe geschenkdozen “ecologisch” noemen?

Luxe geschenkdozen staan er om bekend vaker te worden hergebruikt, bijvoorbeeld als bewaardoos. Om deze reden zijn de dozen al ecologisch te noemen. Daarnaast kan er ook gekozen voor ecologische materialen, zoals gerecycled karton en papier of FSC gecertificeerd papier. 

Welk ecologisch papier gebruiken wij voor de luxe geschenkdozen?

De dozen worden gemaakt van sterk gerecycled karton wat wordt omplakt met papier. Er wordt gebruikt gemaakt van gerecycled kraft papier, ongebleekt bruin kraft papier of FSC Mix Credit kraft papier.

Waar worden geschenkdozen met deksel voor gebruikt?

Geschenkdozen met deksel worden gebruikt om een product netjes en luxe te verpakken. Zo zijn er klanten die breekbare producten veilig willen verpakken. Deze klanten kiezen vaak voor een doos met een foam inlay zodat het product vast ligt in de inlay en niet gaat schuiven. Daarnaast heeft dit meteen een hele luxe en exclusieve uitstraling. Ook zonder inlay zijn de geschenkdozen met deksel goed te gebruiken als cadeauverpakking. Vaak wordt het product dan omwikkeld met een stuk vloeipapier en dichtgeplakt met een etiketje. Zo wordt het product op een feestelijke manier uitgepakt.

Wanneer gebruikt men een luxe magneetdoos i.p.v. een luxe doos met deksel?

Een groot voordeel van de luxe magneetdoos is dat deze plano (plat) worden geleverd en dus weinig opslagruimte in beslag nemen. Ook scheelt dit in de transportkosten. Een luxe magneetdoos wordt eenvoudig in elkaar gezet d.m.v. een viertal plakstrippen aan de binnenzijde. Mocht een inlay nodig zijn dan wordt deze dus los meegeleverd en moet deze zelf nog in de doos worden gelegd nadat de magneetdoos in elkaar is gezet. Het voordeel van een luxe doos met deksel is dat hierbij de inlay in de doos mee kan worden geleverd, dit scheelt een extra handeling. 

Van welke factoren hangt de prijs af?

Er zijn veel factoren van invloed voor het bepalen van de prijs, denk hierbij aan het formaat van de doos, de gekozen kleurstelling en opdruk, de gewenste oplage etc. 

Welke afwerkingen zijn er mogelijk op de ecologische geschenkdozen?

Deze dozen worden helemaal voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat u zelf een formaat kunt bepalen, de uitvoering en de afwerking. Veel klanten kiezen voor 1 kleur opdruk op de deksel, maar het is ook mogelijk om de binnenzijde te bedrukken. Voor een extra luxe uitstraling is een hotstamp (foliedruk) of embossing ook mogelijk. Een extra lint om de doos feestelijk mee te sluiten? Geen probleem.