03-05-2024

FairtradeWeek24

Het is Fairtrade Week!

Het is weer tijd voor de lente-editie van de Fairtrade Week! Van 4 tot en met 12 mei nodigt Fairtrade ons uit om na te denken over de invloed van onze alledaagse aankopen. Een simpele overstap naar Fairtrade producten kan een wereld van verschil maken voor boeren, arbeiders en het milieu. Of het nu gaat om uw koffie, favoriete chocoladereep of een banaan als snack, er zijn diverse Fairtrade opties beschikbaar. Zo ook onze katoenen tassen met het Fairtrade label, speciaal geleverd voor de Fairtrade campagne. Deze producten zijn niet alleen goed voor u, maar ook voor degenen die ze produceren.

Wat betekent Fairtrade?

Fairtrade heeft als doel de wereld rechtvaardiger te maken. Ze streven ernaar om de levensomstandigheden van miljoenen boeren en arbeiders op plantages wereldwijd te verbeteren en tegelijkertijd het milieu te beschermen door eerlijke handelsvoorwaarden te bieden. Lokale Fairtrade teams bieden ondersteuning aan boeren en arbeiders op verschillende gebieden, zoals management, duurzaamheid en veilige werkomstandigheden. Daarnaast voeren ze diverse impactprogramma's uit gericht op klimaatverandering, gendergelijkheid, jongeren en het bestrijden van kinderarbeid.

Waarom Fairtrade kiezen?

Met het toenemende aantal keurmerken verliezen consumenten hun vertrouwen in deze labels. Hoewel Fairtrade door Milieu Centraal als een toonaangevend keurmerk wordt erkend, blijven mensen zich afvragen of het geld daadwerkelijk terechtkomt waar het hoort.

Wat doet Fairtrade:

  • Fairtrade garandeert boeren een minimumprijs voor hun producten, waardoor ze altijd een eerlijke vergoeding ontvangen, zelfs bij lage marktprijzen.
  • Naast de minimumprijs betalen leveranciers (zoals wij) een extra bedrag, de Fairtrade premie. Deze premie wordt rechtstreeks betaald aan de coöperatie waar de boer lid van is. Samen beslissen de boeren hoe dit geld wordt besteed, bijvoorbeeld aan nieuwe landbouwapparatuur, scholen, gezondheidszorg of infrastructuur.
  • Onafhankelijke controle: Fairtrade wordt streng gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie. Deze controleurs waarborgen dat de minimumprijzen en premies correct worden uitbetaald aan de boerencoöperaties en dat de premie daadwerkelijk wordt geïnvesteerd in de afgesproken projecten.

Onze Fairtrade producten

Door te kiezen voor Fairtrade gecertificeerde verpakkingen laat u zien dat u bijdraagt aan eerlijke handel, met respect voor mens en milieu. Bij FF-PACKAGING bent u daarvoor aan het juiste adres.

We bieden Fairtrade gecertificeerde canvas- en katoenen tassen aan, zowel op maat gemaakt als direct uit voorraad leverbaar. U herkent ze aan het label aan de buitenkant van de tas, voorzien van onze unieke licentiecode: FLO ID 35254.

Wilt u meer weten over Fairtrade? Bezoek dan de website van Fairtrade of bekijk onze informatiepagina over dit keurmerk.