01-03-2022

Milieuvriendelijke magneten?!

In de top 5 van onze best verkochte producten staan al een aantal jaren onze magneetdozen. Deze zijn namelijk snel vanuit voorraad te leveren in veel verschillende kleuren en formaten.

Met het oog op het milieu zien wij dat de vraag naar ecologische magneetdozen ook steeds groter wordt.

Leuke weetjes:
- Al onze magneetdozen zijn gemaakt van FSC® Mix Credit kraft papier. Hiermee steunt u verantwoord bosbeheer.

- Magneetdozen zijn volledig recyclebaar, ook de versie met laminaat.*

Deze dozen zijn leverbaar in veel verschillende formaten en kleuren.

- Wij verkopen ook magneetdozen omplakt met gras of stropapier. Deze dozen bestaan altijd uit 35-40% gras of stro materiaal en de rest is 100% gerecycled pulp.

*Het laminaat van de gelamineerde dozen komt tijdens het recyclingproces los van de doos en komt terecht bij het restafval en wordt vervolgens hergebruikt voor de productie van o.a. gerecyclede plastic tassen of het wordt tijdens de verbranding omgezet in energie.


Maar hoe zit het dan met de magneten?
Wat veel mensen niet weten is dat hier ook zeker rekening mee wordt gehouden. Tijdens het recyclen worden de magneten in de doos door een grote magneet aangetrokken samen met andere metalen delen zoals nietjes. Dit ijzer wordt vervolgens omgesmolten tot nieuw ijzer.

Al onze luxe magneetdozen zijn dus volledig recyclebaar. En het sterke materiaal zorgt ook dat de dozen vaak worden hergebruikt. Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing!