07-03-2024

Welkoop, focus op duurzaamheid


Welkoop heeft zojuist nieuwe draagtassen ontvangen, we zijn verheugd dat we hebben bijgedragen aan de productie ervan. Met een sterke focus op duurzaamheid is er gekozen voor gerecyclede plastic tassen en herbruikbare shoppers, gemaakt van gerecyclede petflessen.

Gerecycled plastic tassen

De tassen stralen niet alleen milieuvriendelijkheid uit, ze zijn het ook daadwerkelijk. Gerecycled plastic herken je eenvoudig aan de kenmerkende look en feel, de subtiele grijze tint en voelbare korrel. Het type materiaal is vaak aan de onderkant van de tas af te lezen, met in dit geval de duidelijke tekst: "Deze tas is gemaakt van gerecycled plastic."

Gerecyclede plastic tassen zijn niet alleen stevig en waterafstotend, maar dragen ook bij aan een beter milieu doordat ze vaak hergebruikt kunnen worden. Ook als zijn ze kapot dan zijn ze weer recyclebaar. Een win-winsituatie voor mens en dier!

Herbruikbare PET shoppers

Onze herbruikbare tassen, gemaakt van PET-flessen, zijn een slimme keuze. Ondanks het statiegeld op PET-flessen in Nederland, belanden er nog steeds veel plastic flessen bij het restafval. In sommige landen, zoals Frankrijk, worden plastic flessen gescheiden ingezameld en gerecycled. Met bijvoorbeeld een RPET-shopper als resultaat.

Deze RPET-shoppers zijn veelzijdig inzetbaar en ideaal als boodschappentas, met stevige, webbing-geweven lussen voor extra draagcomfort. De focus van Welkoop op dier en tuin is duidelijk zichtbaar op deze tassen door mooie full colour afbeeldingen.

Benieuwd naar ons assortiment herbruikbare tassen? Ontdek het hier en zet samen met ons een groene stap naar een duurzamere toekomst.